torsdag 4 juni 2015

Vad är LCHF?

Vet inte vad som hänt i världen bland oss människor. Jag referera till ett inlägg på en av LCHF sidorna på Facebook igår. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta längre?

Alla kan inte äta LCHF då är en gastric bypass ett bra alternativ? SAY WHAT??  Är detta ett jävla skämt eller? ( inlägget hade med att man väljer gastric bypass före kost.) Alla kan ära LCHF om man vet vad LCHF står för, vet alla det? Nej tror fan inte det. För då hade man inte skrivit en sån kommentar.

LCHF står inte för att bara äta smör smör smör. LCHF står i grund och botten för ren och naturlig mat utan tillsatser. Redan där undrar jag vem som inte kan äta detta? Har det gått så långt att vi förstört våra kroppar så mycket på pulver och låg kcal dieter så den inte klara av ren och naturlig mat? Klart det inte är så. MEN om man levt på exempelvis pulver diet ett längre tag så kan kroppen bli chockad över att den får mat. Då kan det samla på sig allt den får just för den vet u inte när den bara får leva på bara vätska igen. Ja i det fallet om man bara trycker i sig fett så kan nog gallan sparka bakut inte just för fettet i sig men den får börja jobba igen vilket den inte gjort på ett tag kanske så då kommer gall problemen.

För ren och naturlig mat finns inte en chans på denna världskarta att vi skulle bli sjuka av det eller må dåligt av det. Det har och göra med hur du behandla din kropp innan. Sen tar det ju olika tid för alla att ställa om sig i kroppen. Klart att det är svårt att bara byta från en dag till en annan. Men börja lite lätt då. Minska pasta potatis ris och öka fettet. Tills du äter fett kött och typ broccoli/blomkål i den ordningen. Låt det ta tid. Börjar du stressa så kommer det ta ännu längre tid. Ge det den tid som ddin kropp behöver.

Tar min rumskamrat som exempel. Hon har aldrig gillat typ ost innan så mycket. Men när hon ätit LCHF i ett år cirka och hyfsat strikt så berätta hon att från ingenstans kom ett sug efter hårdost. Hon gick till kylen och bara hyvla ost och åt. Hon visste inte vad som hänt där riktigt men åt gjorde hon även om  kände en viss förvirring. Men kroppen ville ha fett. Det var vad som hände. Det kommer till den punkten då din kropp vill ha det. Det blir ju din största energikälla så det är ju inte så konstigt. Men det sker inte över en natt.


Att äta som jag gör sker inte över en natt.

Frukost Fettkaffe ( 50 g osaltat smör 2 äggulor 1-2 msk mct olja eller kokosolja Ev smaksätting mixas med 1,5 dl kokande vatten och blanda med önskad mängd kaffe. )


Lunch samma. Om jag är extra hungrig så kokar jag kanske lite ägg och mosar med smör. 

Middag exempel kyckling fisk kött och en klick beasås och lite smör. 


Jag gör det så enkelt för mig som det bara går. Men jag har levt så här nu i 3,5 år min kropp mår absolut bäst av att äta såhär och mitt sötsug är helt borta. Vilket är det absolut bästa. MEN igen detta är så jag lever så behöver absolut inte alla leva. Så här mår min kropp bra. Det betyder inte att din gör det. Men man måste testa sig fram till vilken är min optimala nivå. När mår jag som bäst. Jag har verkligen testat mig fram till vart mitt optimala läge är. I början åt jag mer grönsaker och massa mejeri. 

Har fått frågan nu det senaste en del om kostupplägg och kostschema men jag har kommit fram till det att jag vill inte ge något sånt. Finns ju inte en chans att jag kan veta vad som är bäst för dig. Kostrådgivare eller inte det är ju bara jag själv som vet vad jag mår bra av. Sen förstår jag att just recept kan vara kul att få ett gäng. Men jag kanske kan skriva en kokbok jag med men till ett bättre pris. På enkel och god mat. ;) ( känner någon någon som jobbar på ett bokförlag så tipsa om mig.) 

Men en sak vet jag att äta mat utan tillsatser mår alla bra av. VI behöver bara olika nivåer av kolhydrater och där menar jag inte att man ska äta massa skit kolhydrater. Utan välj dom rätt. Kollar man en bodybuildare så är det inte jätteofta dom äter socker eller gluten. Men ris och potatis kan dom äta lite av. Varför? jo dom vet att varken gluten eller socker är bra för kroppen och den stärkelsen dom får i sig av potatis och ris är så liten och den energin behöver dom för att växa och orka. Men en vanligt fitness tränande behöver inte ris eller potatis. 

Kolla TEAM KETO så ser ni. Så det är skillnad på vilken träning man utövar och så vidare.
  MEN ALLA TÅL REN OCH NATURLIG MAT! 

Sen ska man även ställa sig frågan? Vem och varför ska jag äta maten för? 

Är det för att tappa vikt eller för att mår bra och tappa vikt. Du måste ta beslutet och bestämma dig för vad du vill ha ut av detta? Nej man behöver inte vara överviktig för att äta naturlig och ren mat. Men kan göra det för sin inre hälsa. Den är minst lika viktig som ditt yttre. :) 

Puss och kram på er! 

Thess
Mina nya favvobyxor köpta på Myway2fitness löjligt sköna. :) 3 kommentarer:

 1. Håller helt med dig.
  När någon toksågar LCHF och säger saker som att "det är farligt" och "absolut inget för ammande mammor eller barn" (just läst kommentarsfältet på Tim Noakes twitterinlägg...) måste det ju betyda att de inte har koll på vad LCHFs grund-idé ; att äta så ren naturlig mat som möjligt lagad från grunden av bra råvaror som håller blodsockret på jämn bra nivå.
  Bra skrivet av dig!
  /Marlene

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket Marlene, nej tror inte det är så många som har koll?. Men skam den som ger sig! Som doris i hitta nemo. Fortsätt simma fortsätt simma... :-)

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket Marlene, nej tror inte det är så många som har koll?. Men skam den som ger sig! Som doris i hitta nemo. Fortsätt simma fortsätt simma... :-)

  SvaraRadera