måndag 29 juni 2015

En dag på ute i solen.

Var vad gårdagen bjöd på. Hur skönt och mysigt som helst. Vi åkte in till Gamla stan och satte oss vid vattnet och kolla på båtar och drack fettkaffe och lite jordgubbar.
Stockholm är så vacker så ord finns knappt. Även inne i stan är det fint. Det är något med denna stad. Sen bar det av till Gröna Lund så My kunde få se han den där Billy Idol. Jag var då inte så imponerad men det kan ju vara för det inte är min musik. Men My var nöjd över kvällen och en baröverkroppad ( jag vet att det inte finns ett ord som heter så) Billy Idol. Men under dagen så tänkte vi äta lite. 


När man väl kom fram till kassa så frågar jag som vanligt är det gluten socker och stärkelse fritt matten? Som vanligt ingen som vet men idag finns det ju innehållsförteckning över all vilket är bra så då kan man ju sen. 

Det gick bra till ingrediens nr 2. Potatismjöl sen kom majsstärkelse druvsocker osv osv osv kommer inte ihåg exakt men minns att det gick käpprätt åt helvete att äta på Gröna Lund iallafall. 

Så som tur är så är jag inte så mat beroende. Men tänk en diabetiker att äta på Gröna Lund? Alltså det är ju socker i allt ( Inte stilla vatten och kaffe) Men det är ju sjukt att det kan finnas så mycket socker på en så liten yta. Jag minns ju när jag var där för några år sen hur socker knarkad man var. Hur låg man kände sig även om man åt allt socker som gick att tänka sig. 

Undra varför nöjesparker måste vara förknippat med så mycket skit mat och godis? Varför inte köra något nyttigt? Tänk att slippa alla sockerfall som barnen får och dom inte har en aning om varför? Det händer inte ju inte bara på Gröna Lund det händer överallt. Vi vet ju när vi får ett blodsockerfall men det har inte barn en aning om. Eller dom vet inte varför energin tar tvärslut? Sen humöret som svänger och dom blir arga osv osv. Är det så konstigt då? Man vill ju ha sin drog när den tar slut. 

Tänk efter hur du mår som du inte får ditt morgonkaffe? Hur du mår om du inte får ta ciggen? Tänk då ett ämne som det sker samma sak i hjärnan på en människa som när man ta kokain på ett barn som inte fattar ett skit? Konstigt att dom är hysteriska? Nej tycker jag inte. Men nu är ju inte socker en drog än. Men det kommer ska ni se och då kommer jag säga VAD VAR DET JAG SA?  :) 

Nu ska jag greja vidare här. 

Vi får höras i morgon! 

Puss och kram. 
Thess
4 kommentarer:

 1. Hej mitt namn är Jurate och jag undrar fungerar den metoden LCHF i längden !? jag såg dig i Gröna Lund igår förlåt att jag säger detta men du inte såg länge smal tvärtom övervikt. Jag läser din blogg ganska ofta hittade dig genom Kostdoktor hem sidan.Ett tag sedan jag hade sett Sten Sture Skaldeman som också är överviktig blev ledsen är själv överviktig och tänkte börja med Lchf men nu undrar lite! Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej mitt namn är påhittat och jag är ett nättroll som mår som bäst när jag sparkar på folk när de ligger. Jag låtsas jag såg dig på Gröna Lund igår förlåt att jag säger detta men ljug ljug ljug. Blev du ledsen nu? Hoppas det! Jag läser din blogg tillräckligt ofta för att hitta något att sticka kniven i som den själsligt förkrympta stackare jag är. Hittade dig genom Kostdoktorns hemsida där jag trollar efter offer. Ett tag sedan jag hade sett en hel annan människa som äter LCHF som jag också tycker är överviktig blev ledsen är själv överviktig och sjukligt egocentrerad och tänkte börja med Lchf som en i raden av quick fixes men nu undrar lite! Lägg genast dina problem åt sidan och lös mina eftersom allt handlar om migmigmig. Vad bölar du för, jag sa faktiskt "förlåt men". Mvh Empatistört svin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människor som lätt blir förargade har i allmänhet ett låg tolerans frustration. De kan inte hantera saker.Ett bra sätt att återfå lugnet är genom djupandning att ta lugna djupa andetag. räkna till 10 innan du blandar dig i en situation.Mvh

   Radera
  2. Vad då "blandar dig i"? Det här är ett kommentarsfält, inte en inbox. Men jag förstår att troll inte gillar att få ljus på sig - de spricker ju i solen.

   Radera