söndag 7 juni 2015

Är det bara jag som reagerar?

Detta gör mig fan mörkrädd. LÄNK Det måste vara något vi gör fel när detta är lösningen på fetma problemen. Jag vet att jag tjatar om naturlig och ren mat. Men det känns verkligen bara som det är jag som ser problemet. ( Jag vet allt att vi är några fler men inte tillräckligt) 
Vi måste på riktigt öppna ögonen nu titta oss omkring när det göra fetma operationen högt och lågt. Ja när jag var som störst så blev jag av en kund på jobbet som gjort operationen rekommenderad att göra den. Han berätta att det var så bra och allt var så enkelt och man bara gick ner i vikt. Tanken slog mig men jag var ju rädd för tänk om mitt hjärta inte skulle orka operationen? Googla lite på den men ja det kändes fel. 
Sen visste jag ju att flera jag kände hade testa och körde LCHF för viktminskning. Det alla dom sa var att man blev pigg. Det var inte mycket jag önska mer än att bli pigg. Att orka leva och göra saker med mina vänner. Inte bara sova så fort jag var ledig. Man blir pigg man blir löjligt pigg. Ett halleluja moment så att säga. Även om man bara ätit detta i några veckor så känner man sig smal och pigg. Det låter säkert skit löjligt. Men man gör det. För du är inte pastauppsvälld hela tiden. Man känner sig lättare och livet blir lättare. 

Åter till ämnet. NEJ jag tycker det är så jävla fel att att stympa skära bort koppla om tarmar och minska magsäcken på ett barn, ( även vuxen ) för vi ska tåla kosten vi äter idag. Gå tillbaka ett gäng år 30-50 år så fanns inte fetma på detta sättet. Varför? KOSTEN!! Alltså det kan inte bara vara vi som bytt tillbaka till den gamla kosten som ser detta? Alla sjukdomar som bara ökar diabetes demens cancer ibs fetma hjärt och kärlsjukdomar inflammatoriska tarmar fibromyalgi och så vidare. Listan är lång på sjukdomar inte bara fetma men fetman är den som syns först. 
Men varför försvinner så gott som alla symtomer på både diabetes typ2 och ibs när man byter kost. Värken försvinner kanske inte helt men väldigt mycket av värken på fibromyalgi personer. Sen kan man väl säga att fetman "försvinner" om vi bara börjar äta naturlig och ren mat. Dissa sockret gluten och stärkelse i den mån man bara kan. ( Nej vi snackar inte ekologiskt utan ren mat.) Välj tacokryddan som innehåller kryddor inte messa annan skit som socker glutamat och massa e ämnen. Välj grädde 40% istället för den light varianten. Välj den feta osten, smöret inte margarinet. Det kommer kosta mer men jag tror i längden så blir man ju mer mätt och det i sin tur leder till att man äter mindre? 
Jag märker ju det att ju mer fett jag äter ju längre är jag mätt och ju mindre äter man ju. Mat och sött är inte gott om man är mätt. 
Nu ska jag njuta lite av min familj och mindre kul väder men så är det. 
Puss och kram på er! 

Thess
2 kommentarer:

  1. Du är så klok och jag är så glad att jag hittat din blogg, har läst allt du skrivit.

    SvaraRadera
  2. Men tack snälla Lina! Vad kul tack igen!
    Thess

    SvaraRadera