tisdag 5 maj 2015

Prova nya saker.

Ska eftersom jag är sjukskriven göra saker jag tycker är energigivande sa läkaren idag så varför inte utveckla lite nya recept? Den skadar ju inte att få lite nytt i sortimentet. som man kan äta. :) Ska försöka att få ner kolhydrats mängden och kostnader. :) Det borde gå att göra ny och billig mat. :)

Som sagt var hon läkaren idag och blev sjukskriven två månader till med hopp om att remissen till stresskliniken kickar igång så snabbt som möjligt s man komma tillbaka på banan igen. Så man slipper vara sjukskriven resten av livet känns det ju som nu. lite hopplöst ibland. Men vet att jag kommer komma vinnande igenom detta också.

Gick till läkaren idag och hem och även en sväng till vattnet på vägen hem. Skönt var det. 1.4 mil blev det. Imorgon ska jag som sagt baka och laga mat på morgonen och dagen sen blir det att gå ut och gå och kolla solnedgången på kvällen ska ju bli riktigt skönt väder på eftermiddagen. :) Göra en mysig moccafettlatte till eftermiddagen och ta med ner till vattnet.

Måste klippa mig alltså detta går verkligen inte länge till så långhårig så det är ju löjligt ju. Ska bara ha råd till det då man är sjukskriven och inte så värst mycket pengar. Lite därför jag tänkte försöka hitta på billigare mat så man inte behöver betala hur mycket som helst. Nej det kommer inte bli som att äta pasta varje dag men det livet kommer jag ALDRIG NÅGONSIN gå tillbaka till. Finns ju inte men kan tänka mig att många ger upp om saker som dessa sker i ens liv.

Så därför blir det nu att hitta på billig och god mat/bakande med strikt fettkost naturligtvis mycket fett så man håller sig mätt så länge som möjligt. Ha ju märkt att man inte behöver så mycket mat eller föda ju mer fett man äter. Ja dag så blev ju det en fettlatte till frukost och sen åt jag när jag kom hem efter promenaden. Var hemma runt 14 och drack fettlatten vid 7 på morgonen. var verkligen inte hungrig fören då. Sen lite kött smör och beasås och sen en fettlatte lite senare på eftermiddagen runt 18 tiden. Men jag klara mig på det så länge man inte tränar hårt då får man ju kanske äta lite mer. Men jag känner inte allt för mat om jag inte är hungrig och så länge jag äter fett så är jag inte hungrig.

Så massa fett och lite kolhydrater och en skön proteinkälla så ska detta gå vägen. Sen skita i alla jävla utmaningar som leder till stress. Det "pluppar" upp nya hela tiden och jag har helt ärligt givit upp helt på detta . Jag klarar dom inte utan stress och just detta att ha det på sig att tänk om jag inte går ner ett skit nu på en månad eller 3 månader eller hur lång tid det nu gäller. Den stressen på stressen att man måste och ska klara detta och alla andra klara det ju. NÄR SKA VI FATTA ATT STRESS HÄMMAR VIKTMINSKNING?? 

Det är inte så konstigt att folk inte går ner i vikt. Hade det inte varit för en del bra recept så hade jag gått ur varenda lchf grupp på Facebook. Jag blir ju stressad bara av att läsa alla som skriver att som inte går ner i vikt. Vad gör jag gör fel? Jag äter inga mejerier och fastar och kolla min app jag äter nästan inga kolhydrater. VAD GÖR JAG FÖR FEL? Stress och hets för vi jämför oss med grannen som går ner jättemycket och inte du. Vips så kommer hetsen och stressen. Vissa passar detta som inte blir stressade av att hetsa. Det är väldigt få människor som klara av det. Dom "tävlar" oftast med sig själv bara och har bara sig själv i fokus inte grannen eller någon annan. Med grannen så menar jag inte bokstavligt talat grannen utan andra man ser på Facebook.

Jag driver ju ett instagram konot Lchfkostfunkar där jag lägger ut före och efterbilder på folk som gått ner i vikt med hjälp av just lchfkost ingen operation utan bara lchfkost. Men jag valde från start att inte skriva ut vikt och tid just för det är  inte relevant. Det tar olika tid för alla låt oss istället försöka må bra och träna för ditt mående och ät rätt för det är gott och du mår bra av det. INTE för att hetsa dig ner massa kilon på så kort tid som möjligt. Eller försöka bygga så mycket muskler du kan innan sommaren. Det sker inte över en natt. Det tar tid. Allt detta tar tid. Inget sker över en natt.


Tänk på detta och förstå att stress och hets gör inte så mycket nytta utan mer hämmar våra mål. 

Nu ska har försökas sovas lite och vakna piggare än någonsin i morgon? 

Puss och kram på er! 

Thess

1 kommentar:

  1. Läser din blogg dagligen. Känner så igen mig i dig. Lever också med utmattningsdeppression och det känns som att jag aldrig blir av med den grrr. Har också provat piller men jag pallar inte av alla biverkningar och sen är jag rädd för piller också :) Den sistajag provat var Voxra. Visst fick mer energi men hjärtklappning(som jag redan har nog av varje dag) och ångest på köpet. Nej tack. Allt jag för blir stress. Bara här jag sitter i soffan känner jag av min höga puls utan att jag har nåt att stressa över. Så. Stressklinik...det lät intressant. Jag måste få lära mig hantera min inre stress. Omedvetna stressen som inte syns utanpå. Finns dom klinikerna överallt....du inspirerar mig och jag lever också på lchf men just nu hjälper inte ens den som energi utan jag tycker jag blir sämre och tröttare på livet. Menar att när jag började med lchf fick jag sån energi men nu har jag ingen och jag undrar om jag blitt sämre i min deppression helt enkelt. Bara att ta mig upp på morronen är jobbigt. Nåväl. Ha de gott. Du är så sjukt bra inspiration och jag känner så igen mig i mkt du skriver om ditt mående och andras påhopp och diskutioner på en själv och mot en själv.

    SvaraRadera