onsdag 22 april 2015

Vilken dag.

Gjorde i ordning min numer berömda moccafettlatte och drog in på stan och träffa upp Martina. Vilken fantastik människa DU är. Så skönt att få prata med någon som har kolla och nu känner jag mindre stress för jag gör rätt. Jag har ju bollat fram det själv men ibland så behöver man bara någon som förstår och håller med. Helt underbart.

Så från och med nu.
 -Tänker jag inte räkna några jävla kcal. 
- Jag tänker dricka fettlatte flera gånger om dagen utan "ångest" för för mycket fett och kcal. 
- Jag tänker dricka min fettlatte och inte vara sugen på sött. 
- Jag ska kämpa för att inte bli fettskrämt igen. ( lätt hänt) 
- Jag ska hålla mig till det som fungerar och njuta av det 
- Jag ska lära mig och försöka förstå vilken resa jag gjort och ta stolthet i den. 
- Jag ska njuta varje minut av livet. 
- Jag ska kämpa med att inte stressa upp mig över vikt och andra saker i livet. 
- Jag ska ta en dag i taget. 
- Jag ska med hjälp av några till röra om i grytan kost och motion. 
- Jag ska hjälpa andra att slippa genom gå samma resa som jag gjort genom att lära ut hur man inte ska gör. 
- Fett är gott och nyttigt värt att inte glömma. ( low carb high fat ) 
- En dag i taget. 

Klart jag kommer få jobba med allt detta varje dag mer eller mindre men jag har en plan. Så mycket kom jag fram till efter vårat möte idag. Känns så skönt s det finns inte ens. Jag vet att detta inte kommer vara en rak och enkel resa framför mig men jag har en plan och jag vet vad jag vill. Men som sagt en dag i taget  JAG ÄR SJUK fortfarande och tänker bli frisk. Inga konstigheter med detta. Jag vet att ena dagen så är det up och nästa ner så ser mitt liv ut just nu och det får vara så. Så länge jag tar en dag i taget och inte pressar mig allt för mycket så kommer det nog bli bra tillslut.

Helt slut efter dagen men ändå en underbart bra känsla i kroppen. Det kommer en dag bli så bra. Men jag vet att det kommer ta tid. Men det är början till något stort och det kommer bli kul.

Skrolla igenom lite grupper man är med i och det som syns mest och det som det skrivs mest om är jag har ätit strikt och inte gått ner något på en månad, nu har jag stått still i två månader inget hjälper? Kan men gå ner 18 kilo på en två månader? Alltså vad händer? Detta gör mig sjukt stressad bara att se inläggen och hur stressad är då inte den som skriver det? Skit i tiden skit i vågen och SLUTA stressa. Det går definitivt inte snabbare då? Jag vet jag är levande bevis på detta beprövade sätt att leva. Så det behöver ni andra inte göra.

Är det farligt att ge sina barn lchf kost? Kan man äta strikt lchfkost om man är med barn?

Ja klart du kan äta strikt men frågan är om du övervinner dina blivande cravings. Men samtidigt så kan det ju vara så att om man lever strikt ( som jag) så kan ju socker suget försvinna. Jag skulle säga TESTA, Om du inte klara det så gör du inte det men skulle det fungera så gör det det. Men har svårt att tro att det skulle skada barnet eller liknande. Då detta är ju riktig mat och detta här ju folk i urminnes tider klarat sig på s varför inte. Detta är ju en kost vi och våra kroppar är vana vid. Den känner igen fett och protein. Nej det är heller inte farligt att låta ditt barn leva efter lchfkost. Vet ni att bröstmjölken har en fetthalt på 27% och om man sen går över till semper välling som inte ha något fett alls utan massa mest kolhydrater så kommer ju bäbisen automatiskt bli hungrigare. Vilja ha mer mat. och mer mat och mer mat.

Men skulle vi istället  fortsätta med fet mat och ja inga tillsatser så lovar jag att vi får friskare och mindre allergier och sen kanske även diabetes typ 2 inte sker hon barn längre? För det är ju ålders diabetes det inte barn som det i dagsläge drabbar. Ja jag vet att jag inte har egna barn och jag ska inte lägga mig i och så vidare och så vidare. Men vafan jag måste också få tycka och tänka och känna. Detta är ju i min värld och hur jag ser på det. Inte alla andra. Men jag önska alla börja se sig om vad man stoppar i sig och hur man mår och åter igen kolla vad dm mat innehåller. För jag tror du kommer inse snart att kosten är kanske inte så dum att ändra om i lite?

Fett är gott och nödvändigt. Den bästa och framförallt nyttigaste energikällan vi har. Var inte rädd för den välkomna den med öppna armar. <3 <3 <3

Nu ska jag försöka sova och somna till en film och försöka vila så mycket jag bara kan och hoppas på att i morgon är en dag man har massa energi som gör att man orkar hitta på något.

Puss och kram på er!

Thess


4 kommentarer:

 1. Tack för dina kloka och sanna ord och önskar dig allt väl i din svåra sjukdom, följer din blogg varje dag och dessa fantastiska vårbilder ger mig så mycket glädje.
  Från en Farmor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla vad glad jag blir att du gillar mina bilder. :)
   Thess

   Radera
 2. Receptet på moccafettlatten, please! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägget solen lyser där finns recept på moccafettlatte 😃😃

   Radera