tisdag 7 april 2015

Startar dagen med en kaffe.


En sån fettkaffe som jag fick ett recept på av en bekant. Detta låter kanske inte så gott men det är testat på My ( Min roomie ) Som är sjukt kräsen på allt. Men hon tyckte det smaka bra. Så detta är vad som behövs

En mixerstav och bunke att mixa i. 2 dl kokande vatten 50 g osaltat smör 1 msk kokosolja jag valde utan smak och funkar säkert med mct olja och sist två äggulor. Häll i det kokande vattnet sist så inte äggulorna hinner stelna. Mixa i kanske 30 sekunder till en minut. Häll det i ett stort glas eller mugg och man är två så blir det två små latte sen i med kaffet. Smaksätt med kanel eller kardemumma Snablar så gott. Sen inte tala om hur mätt man är i jag vet inte hur många timmar. Tusen tack Kicki!! <3

Att fett mättar det är det då ingen tvekan om och försök överäta fett. Det går ju inte för det enda som sker är att du är mätt längre. Vet en gång jag åt ganska mycket fett smör och beasås till mina köttbullar. Jag vart hur mätt som helst. Men jag höll mig till dagen efter. Så även om man äter en stor portion mat med mycket fett så blir man mätt och man håller sig mätt länge. Äter jag däremot mer protein än fett då blir jag mätt men håller inte alls lika länge. Utan kanske bara några timmar och sen vill jag ha mer. Lika som när man äter kolhydrats kost. Man är mätt i några timmar och sen hungrig igen. Efter att jag drack fettkaffen igår vid 8:30 ca så var jag inte sugen på något fören vid 14 då vart det en till. Ihop med två kokta ägg 

Sen vart det fyra ägg på kvällen vid 20 tror jag klockan var. Men visst får man i sig kcal det behöver man inte oroa sig för. För det är fett. Så känn efter så du är hungrig när du äter så du inte äter för man ska. För det har jag märkt många som gör äter för man ska ju äta var tredje timma. Nja nej det ska man inte man ska äta när man är hungrig. Lite skillnad. ;) 
Fett mättar mer och ger mycket mer energi än till exempel kolhydrater så därför behöver man inte äta så ofta med låg kolhydrats kost.  Kanske dom första dagarna men reglerna följer ät när du är hungrig och tills du är mätt. Jag vet dom första dagarna åt jag ju hela tiden. Just för att kroppen inte var van med vad den fick men sen så jämna det ut sig så det har varit som nu 2-3 gånger om dagen sen om det är fettkaffe eller något annat det spelar ingen roll 

Men vad händer när man äter för mycket och för ofta? Man mår lite illa. Det är många frågor om det på Facebook grupperna. Är det bara jag som mår illa av så mycket fett? Jag mår illa hela tiden när jag äter. Men min fråga är: Äter Du för att du är hungrig eller för man ska äta? För är du mätt och äter mer mår man illa och speciellt om man har en fettkost. Testa och ät när du är hungrig och tills du är mätt och mycket mycket fett. Fett är inte farligt det är nyttigt och mättande. 

Jag lovar efter en sån latte på morgonen så är man mätt länge. Tänkte mig ut på en promenad om någon timma när det blivit lite varmare ute och ta med en fettkaffe och sätta mig vid vattnet och avnjuta den. Får se hur jag gör då man måste bära på massa termosar och skit. Men kanske är det värt det när man väl sitter där och filosoferar. :) 

Nu blir det titta på serier tills det är promenad som gäller.

Puss och kram på er!
Thess
6 kommentarer:

 1. Sockerberoende7 april 2015 09:52

  Spännande! Jag läste i nån kommentar i SSS-gruppen på facebook om äggfasta för nån vecka sedan och eftersom jag haft en sådär 6 mån lång dipp med en massa återkommande återfall i sockermissbruk med minst 5 kg + så tänkte jag testa äggdieten som en boost/detox och började också idag. Det blir kul att följa dig i det och kanske snappa upp några äggvariationstips :) Planen är 7 dagar ägg, 7 dagar strikt, 7 dagar ägg... om jag inte blir tokless på ägg, då kör jag med 5 dagar också.

  Jag brukar göra sån äggkaffe du beskriver ganska ofta, tycker det är bättre än vanligt fettkaffe, men jag tycker det är mycket godare med extrasaltat smör... och så tar jag i hela ägget (vet att rå äggvita inte är jättebra) så det skummar ordentligt. Jättegott att smaksätta med vaniljessens, kakao, kardemumma osv. Blir som en mix av äggmjölk och fettkaffe. Brukar vara mätt och nöjd runt 6 tim efter en sån.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska testa detta med hela ägg någon dag när min fett och ägg fasta är över. :) Klart du kommer klara det ägg är gott och det går att göra så mycket med ägg. ;)

   Tack och lycka till du med. :)

   Thess

   Radera
 2. Jag kanske också skulle prova. Tur att ägg är salmonellafria o Sverige ,så man kan äta råa i fettkaffe eller göra majonäs. Dessvärre saknar jag tuggandet när det blir mycket mjuk mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fett mättar såpass så man är verkligen inte hungrig sen är det ju bara i några dagar man kör ägg fasta. :)

   Thess

   Radera
 3. Jag åt samma idag. :)
  Men fast massa fett blir jag typ vrålhungrig och svimfärdig vid kl 14.00 ca. Äter då massa slchf mat och en cocosoljefettkaffe.
  Jag började min resa i höst. Och träning. Lite skillnad på kroppen. Men jag tror jag ätit för mkt och så har jag carbfrossat vanlig mat och godis inland. Av på..av på. Nu har jag ändrat kcal intaget i lifesum och försöker följa med så får vi se.
  36 års jojobantning =längre resa att komma i form. Cellulitkropp. Blä

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar tid för kroppen att ställa om det kan i vissa fall ta ett halvår om inte mer. Men låt det ta tid skiti kcal appen. Den stressar mer än den gör nytta och stress är inte bra för viktminskning. Så är det!

   Thess

   Radera