torsdag 9 april 2015

Idag ska jag träffa en vän.

Det ska bli så kul och skönt på samma gång. Egentligen är jag så trött så det finns ju inte ens. tredjedagen som jag är ute och flänger. Men det får väl smälla lite nu till helgen då så blir det att vila hela helgen. För jag vill verkligen träffa han. Vi är kollegor men även vänner sen några år tillbaka. Så gör jag ju en utmaning så man kan bocka av den rutan för dagen.

Var ju hos psykologen igår och hon sa att alla utmaningar jag gör och klara av är jättebra. För mig är det att åka tunnelbanan en utmaning. Att gå och handla är en utmaning. Sen finns det visst ett varningssystem i kroppen som i mitt fall totalt blockerar mig när jag till exempel snackar om jobbet eller råkar vara i närheten av en av butikerna. Som gör att jag får typ panikångest liknande syndrom. Jag tror det är stress och det tror hon också. Men man vet ju inte. Man som sagt så detta varningssystem har även en fejk knapp typ som blockerar redan vid varning till utmattningssyndrom. Men igår sa hon att detta inte är fejk versionen utan detta är din kropp som pratar med dig och du ( jag) måste lyssna på den.

Är det så jag inte orkar så vila. Det finns ändå inget jag kan göra åt det mer än att lyssna på kroppen och inte stressa upp mig för allt Vilket jag är bäst på att göra. Jag kan sitta och fundera över vad som helst och sen tar det bara några få sekunder så är det igång stresshjärnan. Det är helt galet hur min hjärna funkar. Men vad jag än tar mig för ska jag vara bäst och det leder till stress och hur jag ska ta mig från punkt a till punkt b på snabbats sätt just för att vara bäst. Lite som att jag vill bli frisk så snabbt som ingen annan lyckats med så snabb som möjligt just för att vinna. JA jag har insett att detta tyvärr inte går att tävla om utan det får så snällt ta den tid det tar.

För min varningsklocka har ringt så många gånger redan och jag har inte lyssnat så nu så blir jag utslagen istället när man kropp inte orkar längre. Jag kör på i kanske två tre dagar men sen faller jag och då får man göra det för jag tror jag kommer längst med att pressa så mycket det går. Eller ja jag vet ju inte om detta är det bästa sättet men vafan man får väl testa sig fram. Men jag har tydligen inte något fejk system varning utan på mig är det på riktigt och lika med att pressa sig till mer än jag klarar är också något jag ska lugna mig med. Då nödbromsen på mig måste dras i typ hela tiden.

Men det är tävlingsmänniskan som tagit mig dit jag är idag både på gott och ont. Sen att det gått helt överstyr och går överstyr i många lägen ja så är det och det är då jag får dra i nödbromsen. Eller någon bredvid som ser att det är på väg att skita sig. Men detta kräver övning vill jag lova. Detta sker inte över en dag. Detta kräver övning och fall och övning och fall igen. Kan tänka mig att jag kommer snubbla en miljongånger innan jag hittar min balans. Men jag är ju en tävlingsmänniska så det är väl bara att sätta igång mot rehab. En dag i taget och små små steg.


Dag fyra på fett och ägg fastan. Frukost en fettkaffe och ett kokt ägg. Detta lär jag ju klara mig på tills iallafall runt 12-14 idag sen blir det en fettkaffe till och ikväll stekta eller kokta ägg med smör.Jag har ju inte en aning om hur jag ligger till i vikt eller så men jag gör detta mest för att komma i maxad ketos och mest få lite extra energi och hitta lite av balans. 

Ska kolla med min mätare hur jag ligger till en sån som mäter blodsocker och ketoner. 

Kolla. 


Blodsockret ligger bra tycker jag.


Men nu kommer vi till ketoner? 


Hur fan kan man ligga på 0.7 om man går på fett och äggfasta?  borde man inte ligga mellan 2-3 då? Alltså maxad ketos? Jag fattar inget. Men det blir nog bra. Får kolla m någon veckan igen. :) 

Nu ska jag snart hämta tvätten och börja göra mig i ordning inför dagen. :) 

Puss och kram på er!

Thess
2 kommentarer:

 1. Man får ta alla klockor på allvar! Kanske stresshormon påverkar ketos? Jag har troligtvis aldrig varit där. Nyttigt komma ut och träffa folk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tro mig jag har lärt mig att lyssnar jag inte på klockorna när dom ringer så kommer bakslaget runt hörnet. :)

   Mm vet att stressen spelar in och jag lever en daglig figth med den stressen. Sen är det nyttigt att komma ut bland folk. Men sjukt mycket jobbigare än vad det var innan.

   Thess

   Radera