onsdag 25 mars 2015

Ingen karaktär.

Inte när det kommer till sånt här.


Nu är dom i och för sig kolhydrats fria. Men jag kan nästan äta tills dom är slut. Fast idag vart jag mätt. Så jag tog först två sen fick jag vänta lite typ en timma sen slank det ner en till. Har haft en sådan där ätar dag i dag. Börja med fröknäcke två st med smör och ost. Sen en kycklingfilé med lite smör och beasås. Dessert blev en smetana med lite sötströ och kanel. Sen var det kvällen och då blev det kött och beasås och smör. 


Fick inte i mig allt smör och beasås men köttet gick ner och efter det våfflor. Recept på våfflorna följer. 

4 ägg vispas i en minut för hand tillsätt sedan 40 g smält smör och 1-2 msk fiberhusk ett kryddmått vanlijpulver en tsk bakpulver. Vispa väl snabbt låt sen smeten stå och svälla lite. 

Detta blir ca 4 st. Väldigt mättande. Men så gott och dom blir lite krispiga på kanterna. Men jag minns ju inte hur vanliga våfflor smakar så jag tycker dom smakar såhär. :) 

Men som sagt jag har ingen karaktär när det kommer till sånt här vardagslyx. Som tur är så vart jag ju mätt. Men hade jag inte ätit såpass mycket som jag gjort idag så hade jag nog orkat dubbelsats själv. Helt otroligt ju att jag bara inte kan ta normala portioner utan äta tills det är slut. Men dom innehåller ju iallafall inte några kolhydrater att tala om. Bara smöret och lite i bakpulvret. Men inget jag tror man behöver räkna. Jag räknar då inte dom ynka.

Men det är ju värre när det är bullar eller något sånt som man bakat då äter jag verkligen tills det är slut. Det där med lagom det ordet finns ju inte. Allt eller inget. Det är jag det i alla former. Men jag håller på att lära mig att hitta en balans mellan allt och inget. För allt ger mig stress och inget ger mig ångest. Det går bra nu eller. Nej inte så mycket. Var helt slut i kroppen idag efter gårdagen och har väl inte gjort några större utsvävningar Då jag inte orka. Men jag gick och hämta paketet på posten 


och sen till öb för att fixa ett våffeljärn. 129 kr tyckte jag var en bra affär. 

Går ju att "steka" ägg i den och ja om man nu bakar börd så varma mackor. Den kommer komma till användning. Fast nu mest våfflor. :) 


Då det var mättande och inga kolhydrater. Ska bara önska mig lite skönt väder också så man kan gå ut och gå lite om dagarna också iallafall lite om man orkar. Men motion är nyttig och det försöker jag verkligen att tvinga mig till så mycket jag kan och orkar. 

Nej nu blir det lite film och försöka sova några timmar. Håll tummarna. 

Puss och kram på er! 

Thess2 kommentarer:

 1. wwooww vilken skillnad det är på dig =)
  håller själv på med att lära mig att äta lagom men ibland är det svårt när det är gott ;) Det svåraste är nog när man åker och äter ute, när andra lägger upp maten och kommer ut med eftersom man är ju uppfostrad med att man äter upp det som man har.

  https://www.Jennytsf.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! :) Ja ne det är inte lätt det där med lagom på något sätt vad det än är. Gillar inte lagom så mycket. :)

   Tack igen!
   Thess

   Radera