torsdag 5 februari 2015

Vad är Lchf?

Såg ett inlägg på en av lchf grupperna på Facebook som en fråga om någon är intresserad av att öppna en grupp där man inte får pekpinnar bara för man inte äter allt utan tillsatser. Typ sötningsmedel och liknande. Sen började jag läsa lite i tråden och blev lite mörkrädd. Har någon någon koll på vad Lchf är? Low Carb High Fat. Lite kolhydrater och mer fett eller mycket fett om man så vill. Vilket är på svenska låg kolhydrats kost. Men tydligen är det skillnad på dessa. Lchf och låg kolhydrats kost? Vad är då skillnaden? För nu har jag tydligen missat något? Jag trodde jag åt låg kolhydrats kost. vilket jag gör men tydligen inte Lchf?



Vad är det för fel? Vem sätter alla jävla regler på allt? Vem bestämmer att man får och inte får? I min värld så börja jag med låg kolhydrats kost för snart tre år sen. Då gick det ut på att minska på kolhydraterna ligga runt 20 g om dagen och öka fettet så man höll sig mätt länge. Man åt inte så mycket för fett mättar ju så man behövde inte äta så ofta heller. Detta var drömmer för mig som har haft ett hyfsat kraftigt matmissbruk i många år i mitt liv. Att inte behöva räkna kalorier och inte äta på alla omöjliga tidpunkter utan när jag är hungrig så äter jag och tills jag är mätt. Det gick ju hur bra som helst för det var ju lätt det enda man behövde hålla koll på var att inte äta socker pasta bröd ris frukt ja man dissar kolhydraterna helt enkelt.

Men nu så måste allt vara ekologiskt och man ska typ föda upp grisen själv om det ska vara rätt tydligen men kom igen nu. Det funkar inte om alla äter ekologiskt vi kommer svälta ihjäl. Skörden blir ju inte topp varje gång direkt och speciellt om ohyra får attackera och äta upp hälften just för vi inte ska bespruta skörden. Tänk om bara hälften blir ätbart. Ja vad fan gör vi då? Tänk att inte får hjälpa grisen eller kon fåret om det är sjukt. Då dör den och vi får mindre kött. Ja jag tror inte på ekologiskt bara. Klart att man kan köpa lite ekologiskt om man nu känner för det men jag skiter inte pengar och känner inte för att slänga massa på ekologisk mat. Mina föräldrar är bönder och jag är uppväxt på en bondgård och den var inte ekologisk men grisarna fick gå ute på sommaren och hönsen ute men visst har djuren fått medicin jorden har besprutats. Det funkar inte annars i den verkliga världen.

Det vore ju toppen om man kunde leva i en sån fantastisk värld att man kunde leva på ekologiska varor men det går ju inte att hälften man odlar eller föder upp ska slängas. Det är ju idioti! Ja såhär tycker jag. Jag är väldigt noga med att köttet jag äter är svenskt och det just för att jag är en bondtös och vet att Scan står för svenskt kött från svenska bönder. Som sliter dagligen med att se till att vi får mat på bordet varje dag. Tack till er! Bara för att det inte står ekologiskt så betyder inte det att djuren blivit misskötta tro mig är det något en bonde bryr sig om så är det sina djur. Jag vet jag fick vara med och matta dom redan som liten. Dom är så söta små nyfödda små grisar så om ni bara visste men dom ska kastreras och dom ska sprutas. Precis som vi gör nej inte för samma sjukdomar men ändå!

Detta är min åsikt och jag vet att det är jävligt känsligt men alla har vi olika åsikter och är man uppväxt på en bondgård så ser man nog detta på ett helt annat sätt än om man inte är uppväxt där. Säger inte att det är fel att köpa ekologiskt men i vissa fall så får man skämmas för att man inte skriver ekologiskt efter varje ingrediens i recept man lämnar ut och så vidare. Men jag är edsen ekologiskt ger mig inget. Mest bara dyrare. Som jag skev innan jag skiter inte pengar. :)

Sköt om er nu så hörs vi i morgon!

Puss och kram!

Thess







5 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med. Men det finns massor av anledningar till varför man äter lchf. Vikten eller hälsan eller dom som vill ha bra värden på hälsokollen eller vilken anledning det än må vara. Och tar man råd från alla dessa olika grupper då kan det bli jäkligt förvirrande. Man bör nog ha lite kunskap och ha lite kritiskt tänkande som grund för att få dom resultat man är ute efter. Krya på dig Mvh Micke from Sundsvall

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig till fullo Micke! Känner att det börjar spåra ur på vissa ställen så är det. Ja jag är verkligen på bättringsvägen med halsen! :-D Tack så mycket
      Thess

      Radera
  2. Håller med särskilt ang forumen som spårar ur. Jag blir mer och mer förvirrad ju mer jag läser. Det skall räknas /mätas/vägas. Inga e-ämnen bara ekologiskt och man blir lynchad om man nämner att man äter halvfabrikat ibland...Fy // Veronica

    SvaraRadera
  3. Nej, kanske dags att göra som man gjorde från början! /Thess <3

    SvaraRadera
  4. Nej, kanske dags att göra som man gjorde från början! /Thess <3

    SvaraRadera