måndag 22 december 2014

Ligger etta!


Jag har fått äran att skriva en debatt artikel om barnfetma och min syn på den. 

Ska även sägas här att detta naturligtvis inte gäller alla. Den finns barnfetma som uppstår av till exempel sköldkörtelrubbningar. Det finns massa olika saker men det jag vill få er alla att öppna ögonen för att jag man idag utför Gastric bypas på barn, Barn som just fyllt 13 år och inte har mognad nog att ta ett sådant beslut.  Sen att vi ens gör detta på allt för många människor idag är för mig en gåta? Varför? För att vi ska kunna hantera den nya kosten? Är det inte fel på kosten då? Våra kroppar är inte gjorda för den maten vi äter idag. Så här såg jag ut 1981


Rackarns söt liten tjej. Inte rundare än vad barn ska vara. Men sen kom den nya kosten och allt eftersom så vart jag bara större och större. Det hör till nu att jag ABSOLUT inte åt godis varje dag inte heller massa dricka. Utan vanlig mat bröd potatis och kött samt fettsnåla såser och lätt margarin. Men så är ju kostråden dom vart ju sådana efter 1983. 

Jag kommer Aldrig skylla någon annan än samhället och livsmedelsverket för att jag vart så stor som jag blev. Nej det var ju inte dom som tryckte i mig all mat. Det var jag själv. Jag var alltid hungrig och kunde äta nästan hur mycket som helst. Men trots att jag följde dom där kostråden så hände det ju inget. Förutom att jag gick upp i vikt.

När jag nu för 3 år sen ändra min kost till låg kolhydrats kost så hände det något. Jag gick ner i vikt. Jag dissa socker, gluten och stärkelse. Socker då i alla former. Använde inte helst sötning. Förutom nu jul då man bakar lussebullar. Eller har en idiot cravings då kan det bli lite grädde sötning och lite bär. 

Men vad hände nu då när jag bytte kosten tog bort i stort sett alla kolhydrater och ökade fettet. Jag gick smärtfritt ner i vikt. Helt otroligt vad lite kost kan göra. Att man kan tappa över halva sin vikt bara för jag valde att ta bort det min kropp inte tål 


Men jag tycker verkligen det är sjukt att vi ska behöva ta bort och koppla om tarmar och magsäck bara för att vi ska kunna vara smala? Men hur bra mår våra kroppar av detta helt i min värld idiotiska som händer. Jag jag vet att det är jobbigt och det tar tid. Men tror inte någonsin att opertionen är lösningen på fetma eller diabetesproblemen i dags läget utan det är vår kost! Det farliga modifierade majsstärkelsen. Vanligt socker och annat som blir socker i magen som gluten och stärkelse. Våra kroppar är inte gjorda för att ta upp så mycket. Då det nu mera finns i nästan allt vi köper. 

V måste börja titta på innehållsförteckningen på alla livsmedel vi köper speciellt som frukost flingorna samt alla halvfabrikat. Vi måste kolla av vi stoppar i dessa barn. Med eller utan fetma problem så måste vi börja titta på vad maten innehåller. 

Nu är det packa som gäller sen mot jobbet och hinna förbi dessa två underbara tjejer. Dom slår in dina julklappar vid hötorgets garage. Q-park -2 i hissen. 

Dit ska jag idag och få mina paket inslagna! 

Puss och kram på er gott folk. 

VI hörs senare! 

Thess
7 kommentarer:

 1. Grattis till en jättebra artikel, och kul med alla positiva kommentarer. Några var felaktiga och oinformerade, men det får man väl räkna med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Lena! Vad kul att du gilla den. :)

   KRAM och god jul på dig!

   Thess

   Radera
 2. Grattis till artikeln och God Jul och Gott Nytt År.
  Vi ses på kryssningen i mars :)

  /Gäst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glömde att skriva att det var en gullig liten flicka med tofsar och fortfarande en gullig flicka utan tofsar!

   /Gäst

   Radera
  2. Tack snälla du. Jag det var lotie skillnad på dom tofsarna och nu. ;) Jag hittade tydligen en sax när jag var runt 5 år och då åkte det av. :) Ja det hoppas jag vi gör! :)

   Kram och god jul.
   Thess

   Radera
 3. Jag ser att en del som gjort gastric by pass går upp igen. De småäter ständigt. Andra sägs övergå till alkoholmissbruk istället , för att döva sin ångest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det precis så som du skriver här med gbp operation att dom ibland går upp i vikt igen beroende på vilken av dom man gör. Men ett alkohol missbruk är tyvärr vanligt. Vilket är hemskt

   God jul och kram
   Thess

   Radera