lördag 22 november 2014

Erkänna

Att erkänna sitt beroende eller missbruk är ju inte det enklaste. Men när man väl gjort det då kan man börja jobba med det. Fast man måste verkligen förstår att det är på riktigt. Socker mat alkohol nikotin narkotika är samma jävla beroende. Bara att socker och mat är lagligt. Det är ju allt utom narkotika. Men beroendet och missbruket är det samma. Det är ju ingen skillnad mellan dom.

För att inte "trilla" tillbaka på gamla vanor så tror jag man måste göra en helomvändning i livet. Inte om man inte har problem med mat och socker men har man det så är det det enda som funkar men kan inte ta lite här lite där. Man behöver inte vara fet eller jätte smal för man har ett socker/mat missbruk/beroende. Jag ser dagligen "vanliga" männsikor med lika mycker beroende som jag men dom syns inte i mängde för dom sticker inte ut med till exempel att vara super stor eller super smal. Men dom är där jag ser dom dagligen inte bara mina kollegor utan vanliga männsikor. Dom vet bara inte om det själva.

För man måste erkänna för sig själv att man har ett problem. Stå för att man är beroende eller har ett missbruk. Våga prata om det med nära och kära. Det är inget fel på Dig som person utan jag och Du har ett beroende som man kan lösa. Men kan få hjälp om man behöver. Det finns stödgrupper även för sockerberoende. Inget man ska skämmas över utan vara stolt att man kommit på och att man försöker göra något åt saken. Det är inte lätt och det kommer inte vara lätt men försöker man med att leva en dag i taget så kommer det gå betydligt mycket lättare. Jag vet för när jag tar en dag i taget funkar mitt liv. när jag inte gör det utan sätter massa mål och pressar mig själv till det yttersta då kommer stressen och med stressen kommer allt annat som cravings from hell. 

So note to myself: EN DAG I TAGET.

Med vissa undantag såklart. Men jag ska klara detta på något sätt skam den som ger sig.

Nu hoppas jag på att rushen på jobbet kommer snart.

Vi hörs senare!

Puss och kram på er!

Thess


2 kommentarer:

 1. Kloka ord! Det är dock intressant med synen på sockerholic som jag kallar mig. När jag berättar om det så upplever jag inte att jag tas på allvar. Man ser inte problemen kring socker så som det finns kopplat till alkohol och droger. Men för mig som sockerberoende är det ett stort helvete! Har inte ätit medvetet socker på två månader nu och det känns kanon... men vet att jag lika lätt kan falla dit igen...
  Kämpa på Thess! En dag i taget är klokt!
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet precis vad du menar Lena man tas inte på allvar. Om man inte möter en lika sinnad. Men VI får kämpa på ändå. DU är grym. Jag har lyckats utan socker ( Det vita) i ca 1,5 är då jag sluta helt för ca 1,5 år sen vägra äta mat med minsta lilla tillsatta sötning och druvsocker majsstärkelse osv. Jag har ALDRIG haft så mycket cravings sen dess. Men dom går över man mår inte bättre för det men tillslut släpper det och livet rullar vidare.

   Tack!
   Tillsammans kommer vi klara detta!

   Kram

   Radera