torsdag 16 oktober 2014

Vilket ben pass!

Det var precis vad jag behövde efter gårdagens incident. Ökade med 5 kilo på ben pressen inte så mycket kanske. Men när man har dom vikterna jag har på 150 kilo nu då så är 5 kilo hur mycket som helst.

Naturligtvis så var uppvärmning utfall och benböjs teknik vilket faktiskt börjar sitta bra. Men efter det så vart de en dejt med denna maskin ovan. 150 kilo började jag med och stannade där också. körde 10 x 3 x 4 sen var mina ben som spagetti. Sen vart de lite vad övningar och även balans. Detta är typ det svåraste jag vet. Bara stå på balansplattan är svårt och nu avancerar jag till att stå på ett ben. Vilket verkligen är en utmaning. Idag klarar jag 30 sekunder på varje ben. Sen testa jag att hålla benet framåt istället för bakåt vilket var hur svårt som helst. men klara 10 sekunder på varje ben. Vilket är ett framsteg. Små små steg varje vecka vilket gör en taggad som aldrig förr. 
Ska testa och med hantlar på lördag se om jag kan lika bra som min PT Christian ( klart jag fattar att han är bättre än mig men man måste ju utmana sig själv lite också. ) 

Anledningen till att man gör såhär är för att öka förbränningen då du använder mer muskler om du står på en balansplatta och gör biceps curls ( hur de nu stavas) vilket gör att man förbränner mer, funktionell träning. 

Senare idag blir det en skön stund (egentid) hos min naprapat sen ska jag faktiskt hem och ta det lugnt. Ja du läste rätt ta det lugnt. Då jag är ledig och ska bara försöka få färdigt mitt "manus" till blivande föreläsningar. Det är inte så mycket kvar tills jag är klar men man behöver ofta lite tid för att hitta till rätt "mode" lite som att blogga. Det funkar inte att blogga med stress då blir de bara skit. 

Lite därför jag går upp så där idiot tidigt på morgonen för att hinna allt innan jobbet och även lägger mig på tok för sen men just för att de går inte att stressa när man bloggar. Ska de komma från hjärtat och de ska ge något både för mig och för dig som läser så ska det ju komma från hjärtat. Annars kan det ju lika gärna kvitta. Detta är ju min terapi sen om man känner igen sig som läsare ja det är ju bara kul. Men jag skriver bara från hjärtat och hur jag känner. 


Dags att bege sig mot solariet för jag fryser hela tiden ( Nej Monica jag har inte jacka på mig för jag inte riktigt trivs med jacka.) Så jag tänkte bli varm via solariet. Sen ska jag förbi jobbet en snabbis innan jag ska till naprapaten. Ska hinna äta något också skulle jag ju göra klockan 9 men så vart det inte idag. Ja ja de kommer inte så lätt att ställa om allt. Men en dag i taget. 

Vi hörs senare! 

Puss och kram 
Thess
2 kommentarer:

  1. Vad duktig du är👍 Ser nu att du har en PT, hur har du lagt upp din träning / vecka?!

    SvaraRadera
  2. Jag varierar så mycket det går, Men vissa dagar har jag bestämda som måndag och torsdag är de ben dag sen onsdag och lördag (oftast) blir de armar rygg axlar och varje söndag har jag ett bål pass tisdag och fredag blir de kondition 45 min på gå bandet. Sen försöker jag köra balans typ varje dag.
    Ja jag skaffa mig en PT för en månad sen. Så detta är nytt för mig ska du veta.

    Thess

    SvaraRadera