torsdag 16 oktober 2014

Ja men de kom de lite ångest då.

Efter att ha stött på en vän på stan förut så kom kommentaren jag aldrig trodde jag skulle behöva höra nå mer. Har du gått upp i vikt igen Thess? Det ser ut så i ansiktet? Då drabbas jag av PANIK.  Har jag gått upp i vikt igen? Hur mycket? Varför? Jag tränar ju som en idiot. Men jag var inte lika smal i ansiktet längre? Kan man gå upp i muskler i ansiktet? Men vafan jag kan ju inte gå upp i vikt nu när jag kämpar som en gris för att få den där kroppen och bli tight som fan i kroppen.

Detta är långt ifrån okej. Ja ni ser ju själva.
Min största rädsla är att vakna och detta var en dröm att jag hänger på gymmet och orkar leva. Jag får verkligen panik när någon säger så vill verkligen inte gå upp i vikt igen. Eller jag säger det såhär. Jag vill inte bli fet igen vikten i sig är skit samma då jag har mitt mål.

 Men sen vad jag kommer väga är oväsentligt för de är inte det jag bryr mig i. Jag bryr mig i hur jag ser ut. Hur min muskler ser ut. Det är vad jag bryr mig i. Muskler dom väger ju också men dom tar mindre plats. Men nu ska jag ju ha ganska stora muskler iallafall på benen så dom kommer väga. Men Det är inte de jag menar med att gå upp i vikt. Jag mena att jag vill inte bli som jag var innan.  


Detta får inte ske en gång till det får verkligen inte det. Detta är min värsta mardröm att jag kommer se ut så här igen. Att vakna och allt var en dröm. Att kunna gå längre än 10 m utan att det gör ont i hela kroppen. Att orka stå upp en hel dag och sen fortsätta herja vidare på kvällen. Att ta en promenad. Ta trapporna istället för hiss eller rulltrappa. Jag vill inte leva att sånt liv igen. Det är inget liv att leva. Att vara instängd i sin egen kropp. Inte något jag vill rekommendera till någon att uppleva. 

Så därför träffa de verkligen rätt in i hjärtat med kommentaren Har du gått upp i vikt? Jag har ju problem med spegeln så jag ser ju inte det är mina vänners jobba att se om jag gått ner i vikt eller ökat. Jag är tacksam över att man säger till direkt om jag går upp i vikt. Inte muskler då naturligtvis utan om jag börjar gå upp och bli tjock igen. För det vill jag verkligen inte. 

Så nu blir det hårdare fokus än någonsin innan. Ska släppa all stress över att hinna äta hit och dit. Utan har min två  fasta dagar i veckan och sen äter jag när de finns tid och jag är hungrig. Så enkelt är det med de. :) Jag ska inte låta stressen ta mig. För jag har INTE ätit för mycket snarare för lite. Då jag inte hunnit för det inte funnits tid. Sen massa stress på detta så blir det som det bli. 

Hoppas verkligen att det är stressen som gör att mitt ansikte inte är smalt längre utan plufsigt. 

Fan vad jag är glad att du kom in i mitt liv Christian Världens bästa PT Kan inte med ord förklara hur glad jag är att du finns i mitt liv. Samt orkar med mig. För de gör inte ens jag vissa dagar. DU är KING!  TACK för samtalet! 
Nu ska jag sova, då sömn är viktigt klockan ringer vid 4 mot gymmet och köra massa utfall och benböj och balans och lite kondition om jag har lusten till det. 

Ska även passa på att tacka min Naprapat Jon. Vill man ha bästa lillen så tvekan inte utan ring han på 0763492336 Bra service och helt underbart duktig på att hitta dom där punkterna som gör extra ont men det är ju skönt men det gör lite ont också men skönt lite konstigt men sen är man helt slut efteråt. 

Nu checkar jag ut för idag. Vi hörs i morgon! 

Puss och kram! 

Thess
'


14 kommentarer:

 1. Nu känner ju inte jag dig, men det jag tänker när jag ser dina selfies är att du är så otroligt snygg!!! Skillnade mellan nu och förr är mycket stor även om du såg väldigt trevlig ut även förr.

  Jag tycker du ska säga till din vän vad kommentaren gjorde med dig. Om inte vännen läser din blogg förstås.

  Hoppas du kan lägga det där bakom dig nu. Med din målmedvetenhet kommer det att gå hur bra som helst med muskelbyggandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte mycket. Tror han läser detta. Men jag kommer ha det i åtanke men samtidigt så mår jag som en prinsessa jämfört med vad jag gjorde innan. Sen har jag ett mål, en drömkropp och den får väga vad den vill. :) och tack igen.
   Thess

   Radera
 2. Inte mycket till vän dom kläcker ur sig en sån dum kommentar...
  -Maria O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm det var nog inte riktigt meningen på det sättet jag tog de. Men som sagt tror han läser detta och hoppas han förstår mig. Och tack Maria
   Thess

   Radera
 3. Alltså - hur tänker man innan man säger något sådant? Kan inte alls sätta mig in i det även om jag försöker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte jag heller alla gånger. Men de är väl så med vissa människor dom säger vad dom tänker och se blir det inte alltid så bra. :/

   thess

   Radera
 4. Hej Thess,
  här kommer lite ovetenskapliga funderingar..
  jag fick höra något liknande efter 1 år på LCHF, att nu såg jag bättre ut eftersom jag inte såg så mager ut längre. Det jag funderar på är om kroppen fördelar ut fettet jämnare över kroppen när man slutar att rasa i vikt. Jag vägde samma och åt samma, men såg "rundare" ut i ansiktet. Har en väninna som gjort samma reflektion när hon gick ner i vikt. Nu är du ju fortfarande ung, men ju äldre jag blir desto gladare blir jag för "rundare" kinder (51 år idag).
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 5. Ja, men tror jag vet vad det var som gjorde att jag såg lite runt ut i ansiket. Hade ju varit på massage/naprapat och kan erkänna att jag vart helt sänkt efter den.. Och kände mig kanske ,lite svullen. :)

  Men det är bara att köra vidare!
  Kram och tack!

  Thess

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hjälp - när man fått massage ser man ju ut som ett UFO resten av dan. Du är skitsnygg!

   Radera
 6. Detta fenomen är vanligt när kroppen genomgår så stora förändringar. Först blir man mager runt alla större benstrukturer, dvs ansikte, revben, höftben. Sedan omfördelas fettet och lägger sig där igen och kroppen förlorar då fett från 'svårare' ställen såsom höfter, lår och mage. ...och sedan kommer det en period igen när man blir smalare i ansiktet igen. Så håller det på tills man är totalt viktstabil och det sista som händer är att ansiktet får lite fyllighet igen. Detta är bra för det betyder att du kommer att fortsätta vara skitsnygg och inte vara mager och rynkig trots all viktnedgång :-D Du är verkligen fantastisk!

  SvaraRadera
 7. Men tack så jättemycket och titta man lär sig något nytt varje dag. Vad skönt då är jag inte hopplöst fall ändå. :)

  Tack Tack!

  Kram
  Thess

  SvaraRadera
 8. Du är ett väldigt hoppfullt fall :-D
  Kram!

  SvaraRadera