fredag 17 oktober 2014

Socker är skit!

När jag vaknade nu på morgonen hade min pappa skickat ett sms till mig igår kväll ( jag hade tydligen somnat) att jag borde varit med i svt debatt igår. Dick har jag ju inga barn men jag kollade på klippet och helt ärligt så tycker jag också att jag skulle varit med. Alltså vad är problemet hur fan funkar vissa människor egentligen? Hur kan man stå för att socker är bra, en kaka gör ju inget? Förlåt tanten i tv men det är nog inte en kaka du tillåtit dig själv att äta? Sen att samhället tycker det är bättre att göra en gatric bypass på barn under 18 år för att bli av med fetma problemet? VAD ÄR ERAT JÄVLA PROBLEM??


(Jag i gymnasiet ) 


(Jag innan jag lade om min kost.) 


Klippa bort fullt friska organ från kroppen för att gå ner i vikt när man istället "bara" behöver ta bort sockret i alla dess former. Hur jävla svårt kan det vara? Blir så jävla ledsen när man föredrar att operera istället för att ändra kosten? Jag köper att det är jobbigt och man har en uppförsbacke om man har kraftig övervikt men det går, jag lovar det går. Jag är inte någon jävla super women. Jag är precis som DU. Jag har mina upp och nedgångar. Jag har mina tuffa dagar då livet suger. Jag har det lika jobbigt som DU att gå upp på morgonen för att gå till gymmet. Jag är inte bättre än någon annan.

(och nej jag har inte gymmat hela tiden) 

Jag är också en människa och ingen robot. Jag kämpar också varje dag med både mig och min hjärna och min kamp är inte mindre eller mer än DIN. Sen efter att man titta på klippet så vart jag mest ledsen då om jag vetat vad jag vet idag då hade jag inte behövt haft ett liv som överdrivet fet i flera år i onödan. För man skulle ju inte äta fett de var ju farligt för dig och allt ska vara så fettsnålt det bara går. Men att man då häller i extra socker bara för att de ska smaka någorlunda ja det är tydligen okej. Men är det okej?? NEJ DE ÄR DET SÅ FAN HELLER!!! Alltså kom igen vad händer med kolhydrater (socker) som inte används. Jo det blir bukfettet som sitter så fint på magen. Men det är klart om vi gör en operation så går man ju ner i vikt och då har vi ju löst de problemet en stund iallafall man är det löst? NEJ det är de ju inte.

(Till vänster ett liv med kolhydrater till höger ett liv utan och massa fet) 

Nu säger jag inte alla men många går ju upp sina kilon igen. Men då är ju detta så bra att man får ju äran att göra den igen. Nu säger jag inte att alla misslyckas för det gör dom inte visst är det lyckliga historier även där MEN jag tror inte det är så bra för kroppen att ta bort både tarmar och delar av magsäcken. Det kan inte vara nyttigt att ha det så. Det måste vara nyttigare att leva som jag gör. Jag har nu med min lite lätt ilska i kroppen bestämt mig för att ta upp debatten jag med ska minsann hitta ett sätt att visa upp mig i tv att detta går det är inte omöjligt att stoppa fetma epidemin i världen. Jag kan visa vägen om dom vill för jag har gjort detta helt själv!

Nu ska jag dra vidare efter ett sköt konditions pass ihop med balans. Sen ska jag träna bål hemma i eftermiddag. Inför söndagen så man är lite förberedd för passet. :)

Vi hörs senare!

Puss och kram på er!

Thess

2 kommentarer:

 1. JA det hade varit bra om du hade varit med!
  Skit vad arg jag var!
  Operation måste vara sista utvägen och inget vi som samhälle ska utsätta barn för! Många opererade äter upp sig igen, eftersom de får kostråd som är helt jävla uppåt väggarna och bara underhåller sockerberoendet. Dessutom får många näringsbrist, det spelar ingen roll hur många vitamineraltabletter man trycker i sig om man inte har en tarm kvar som kan upp dem!
  Använd din ilska!
  Stor kram :)
  /Sherman

  SvaraRadera
 2. Tack Sherman! Ja den kommer lite här och där den där ilskan :) Men de är till en god sak. Så denna ilska är befogad och nyttig.

  Kram Kram
  Thess

  SvaraRadera