tisdag 21 oktober 2014

Nu vet jag att jag kommer bli hatad.

Men nu får det allt vara nog. Jag har funderat så länge på vissa saker, som till exempel föräldrar som lagar en mat till sig och en till sina barn. För barnen måste ha kolhydrater? Men måste dom verkligen det? Måste dom dricka Oboy till frukost? Även om dom inte har anlag till fetma så är det verkligen bra för kroppen? Varför inte göra en egen choklad dryck med bra sötningsmedel om man nu måste ha sött i. Men det är ju inte lätt att "lura" barnen längre. Men Varför inte testa med lite sukrin istället för vitt strösocker. Naturligtvis ge dom frukt men kanske inte 10 om dagen. Det är ju socker i frukt ocskå så kanske en frukt om dagen. Testa nötter och skippa drickan helt.

Jag vet att detta inte är lika lätt som jag säger men vad händer med barnens kroppar när den får i sig allt detta socker som finns i nästan allt vi köper i dagsläge. Jag lovar att det är inte nyttigt någonstans att få i sig så mycket socker. Skippa pastan potatisen och pommesen riset och byt ut det mot blomkål och broccoli morötter sötpotatis sallad gurka tomat rättikagratäng. Jag det finns mycket man kan byta ut potatis pasta och ris med. Sen är det nog lite konstigt i början för barnen men om man börjar med att inte ge dom det från start. Vad händer då?? Jag vet att det går så snabbt men spagetti på ketchup när man kommer hem från en lång dag på jobbet och sjukt trötta barn som varit på dagis hela dagen som också är trötta och helt tomma på energi. Men ta en mellis då på kanske lite rysk yoghurt bär eller lite grädde och bär så nu får energi andas och sen laga maten.

Nej jag har inga egna barn men om jag skulle så skulle dom inte ens får testa något med socker i. Om jag själv inte äter det varför ska jag då ge det till mina barn? Men det mesta går ju att göra ett substitut till när det kommer till mat i dagsläge. Sen det man inte vet något om längtar man inte efter. Så snälla föräldrar, blivande föräldrar och andra också sluta ge barnen socker. Livet kanske blir lite jobbigare i början men tänk vilka hälsosamma barn ni kommer få och vad friska dom kommer bli.


Ja ni kan hata söder mig hur mycket ni vill för mina åsikter. Men JAG vill barnens bästa. Allt handlar inte om fetma. Det handlar om diabetes typ 2 som förr kallades för ålders diabetes som nu kryper allt längre ner i åldrarna? Även fetma problemen att det gått så långt att vi väljer att operera barn under 18 år istället för att bara sluta äta sockret och gluten samt stärkelse. Ett barn ska inte behöva koppla bort sina organ för att inte kunna ta upp någon näring för att inte lida av fetma? Vi måste göra något nu, öppna ögonen för vad som håller på att hända. Ett barn fattar inte varför den känner sig låg ibland när suget efter socker kickar in, dom vet hur man hanterar ett beroende. Ja tro mig dom är beroende.

Det är så mycket tillsatt socker i alla former idag i vår mat så det är inte sant. Till och med vanligt kött som fläskytterfile Ica svenska kött, vänd på den och kolla ingredienser du kommer hitta socker? Varför? Jag förstår verkligen inte varför? I min värld finns det ingen logik i detta alls att tillsätta socker i kött? som "krydda" i mat finns en logik. Men på rent kött? VARFÖR? Men läser man inte på innehålls förteckningen så vet man ju inte för inte tror man väl att det ska vara socker i en köttbit? Jag kanske är lite overkill men helt ärligt så tycker jag att om man bara kolla lite på vad saker innehåller så kanske men skulle undvika lite mer saker?

Kolla taco- krydda nästa gång du handlar den. Vad är första ingrediensen? Druvsocker. inte spiskummin som man kanske skulle kunna tro annars. Nej nej utan socker. Det värsta är att vi kollar ju inte ens vad saker innehåller då vi inte bryr oss. Eller är vi lata? Jag vet inte. Men jag vill inte ge upp på mänskligheten jag vill tro på en framtid utan socker i allt och där vi är friska och kan njuta fullt ut av livet. Framtiden börjar i våra barn och tar vi bara tag i detta så snart som möjligt så kommer det gå snabbare.


Lite som att dra ett plåster från ett sår. Det är bara att göra. livet kommer kännas meningslöst utan socker ett tag typ 2-3 veckor men sen händer det något. Du kommer in i fettenergi läget. Ketos som det heter. Vilket är ett underbart livsläge. Jag lovar då jag varit i ketos nu i snart 3 år. Dom absolut underbaraste åren i mitt liv. Det är det bästa beslutet jag någonsin tagit. Att testa lchf att får äta mig mätt men ändå må bra och dessutom gå ner i vikt. Från någonstans mellan 230-240 kilo till nu typ 95-97 kilo har inte en aning längre då jag inte äger en våg längre. Jag har inte vikten som fokus längre. Utan drömkroppen istället och den får väga vad den vill .

Men något vet jag iallafall JAG KOMMER ALDRIG NÅGONSIN MER ÄTA SOCKER GLUTEN ELLER STÄRKELSE igen inte med flit iallafall, varför skada sin kropp om man inte behöver.

Nu alla barnföräldrar som jag känner som läser detta jag är inte arg på er på något vis men jag beer tänka igenom kosten till era barn snälla. Socker är skit och dina barn är värda allt utom skit!

Nu får det vara nog för nu.

Hata inte söder mig för min åsikt jag hatar inte dig för din.

Puss och kram på er där ute!

Thess










10 kommentarer:

 1. Väl rutet! Jag ska själv bli pappa om bara några månader och kommer självklart ge mitt barn samma mat som jag och min fru äter. Det vill säga grönsaker, kött, ägg och smör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många tummar upp så det finns inte! :)

   Kram
   Thess

   Radera
 2. Hej! Jag har två killar på 5 och 6 år som äter samma mat som vi vuxna här hemma med undantaget att de äter lite mera grönsaker än oss. På dagis/skola så äter de vad som serveras. Skulle aldrig ställa mej och laga en hel buffé varje gång familjen ska äta middag.

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet! Det är bara det där med sötningsmedel... tror INTE det är bra... speciellt inte för barn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under en omställnings period så är det nog ingen större fara, heller stevia än vitt socker :)
   Men allt eftersom behövs ju inte socker substitut alls!

   Kram
   Thess

   Radera
 4. Heja heja :)
  Jag har bekanta som själva äter "lågkolhydratkost" (LCHF låter inte fint i vissa kretsar.. Eller är det som jag inbillar mig..?), men barnen får makaroner framför Bolibompa. Det är samma föräldrar som sätter barnen i tevesoffan med en påse chips medan de själva ger sig ut på en skön löprunda..
  Jag är inte en perfekt morsa till mina många barn, men där går väl för f*n gränsen?!
  /Sherman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig till 120% ja det är ju som att man bryr sig så pass mycket i sitt egna lite men kan inte tänka sig att bry sig i sina barn. :(

   Kram
   Thess

   Radera
 5. Håller med dig! Jag och min man är blivande föräldrar och vi har bestämt oss för att inte ha socker hemma. Eftersom vi inte äter socker eller pasta, ris, potatis och bröd så blir det att vi inte kommer att ge vårat barn det heller i framtiden för jag vet hur allt socker och alla onyttiga kolhydrater påverkar en. Hade jag inte börjat med LCHF så hade jag inte blivit gravid eller haft det så bra som jag har det när det kommer till graviditeten. Jag hade säkert haft graviditetsdiabetes + vägt kanske 20- 25 kg mer utöver min övervikt på 45 kg om jag hade följt min dietists, barnmorskas och livsmedelsverkets matråd angående gravida. Jag är glad att jag lyssnade på min instinkt och min magkänsla att jag skulle fortsätta med LCHF under graviditeten. Jag är nu i vecka 34 och har till och med gått ner 4 kilo under graviditeten (men det får man varken skriva eller säga för då bruka folk bli sura ;-) ) + att alla mina värden och bebisens värden är helt perfekta trots avsaknaden av socker och onyttiga kolhydrater :-D Så våga vägra socker!!! :) // Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så lycklig enda in i själen. Tack och grattis! Nej man ska lyssna på sin inre känsla. :) Och grattis till blivande bäbis! <3

   Kram kram
   Thess

   Radera