söndag 5 oktober 2014

Nu har han gjort de igen!

Sagt något som till viss del är så dumt så de finns inte ens. Då de i teorin fungerar men praktiken går de käpprätt åt helvete ( förlåt svordomen) Kolla nu inledningen på texten


Detta var mannen om jag inte minns fel som även har sagt att "alla överviktiga borde ha hund så dom kommer ut och motionerar, då blir man smal?" Att han nu kommer man att man kan äta vad man vill, ja visst kan man men när jag läser detta så gör jag de i en människa som är överviktig ögon. Alltså mig själv. 
Jag kan äta vad som helst och gå ner i vikt? Hur? För jag vill då kunna äta vad som helst. Har de senaste åter haft sådana galna cravings efter muffins, pajer, chips och annat sött och gott. Jag har svårt att tro att jag skulle kunna äta vad som helst och ändå gå ner i vikt. Men nu kommer de bästa. För tydligen känns livet meningslös om man inte får poppa popcorn på lördagar och dricka lite vin till middagen? Jag kan ju säga så här, mitt liv har fått en mening sen jag sluta med popcorn och eventuell alkohol. När jag valde att sluta med kolhydrater. 


Så här såg jag ut innan då jag åt lite vad jag kände för ( skall tillägga att jag åt mer än 2000 kalorier som en normal vuxen tjej/kvinna ska äta.) Men nu har vi ett problem som jag tror många professorer missar. Beroende och missbruk? Som sagt i teorin fungerar nog detta helt utmärkt. Men i praktiken går de som sagt käpprätt åt helvete. Titta på bilden så ser ni svaret för en sockerberoende och matmissbrukande tjej så funkar inte detta. Jag vet att jag inte är ensam här i världen utan de finns fler som jag. Kanske inte blivit lite stor som jag men är överviktig och har problem med de. 

Men varför går du inte till gymmet?  Då kan du ju äta allt de goda också. Men nu ber jag dig Rössner och även dig Paolo Roberto. Kan inte ni ta på er en sådan där vikt dress. Lägg i 130 kilo och lev med den en dag. Eller vi kör en timma så gör vi avstämning. Vill se er resa er upp ur sängen. Att jag sen stod upp hela dagarna på jobbet. Ja kan ni inte bara testa de. Att resa sig ur sängen var ju ett gympass för sig anser jag. Min kropp gjorde så ont när jag kom hem från jobbet så jag klara inte av mer än att sitta och ligga ner. 

Men visst ni kanske klara av att utföra mitt liv med dom extra 130 kilona på er kropp som jag tappat. Men jag har svårt att tro de och i det här läget var motion inte ett alternativ. Jag tror inte de hade varit nyttigt för min kropp heller. Fatta vad stryk knä och andra kroppsdelar hade fått ta. Nej träna till exempel gå promenader eller liknande ja de tar man när man orkar helt enkelt. För mig tog de ju över 6 månader och typ 45-55 kilo mindre innan jag kände att nu är det nog dags att ta tag i det där med träning

Då började jag med att träna 3 dagar i veckan nu vet vi alla att jag är en beroendemänniska och fastnar lätt för saker och blir manisk. Alla vänner som känner mig sitter just nu med ett leende på läpparna. Jag tror de tog kanske en två månader får de jag börja tills jag var där varje dag och körde innan jobbet. Uppstigning kl 05:30 och på gymmet runt 06:15 Jag hatar att stressa på morgonen så därför var jag där tidigt så man kunde lyfta lite vikter i lugn och ro. Gå sin promenad på gå bandet eller cykeln var det i början då mina knän gjorde ont av att gå. 


Sen sker inte detta över en natt. Detta tar tid att göra. Jag är ni på sista bilden och är långt i från klar. Men de har snart gått 31 månader sen jag började med lchf-kost. Det rädda mitt liv. De hade inte Rössner eller Paolos koncept gjort. Tyvärr så hade jag aldrig kunnat äta vad som helst och rört mig mer. För jag klara inte av att röra mig. Så då hade de ju blivit mest ätit vad som helst. Vilket hade gjort mig ännu fetare och ja jag vill inte ens tänka på vad som hänt om jag inte valt att testa iallafall.

Imorgon ska jag börja min nya resa på gymmet, Teknik ska nötas. Lite klasser tror jag att jag kommer försöka hinna med också. Som till exempel Bål fanns de en som heter och sen vill jag testa yoga. Tror att dom kan vara bra för mig ihop med att nöta sönder på teknik så min underbare PT Christian blir stolt över mig när jag kommer upp nästa gång för att träna med han då ska all teknik sitta utfall och knäböj. Klockan är ställd på 05:10 tunnelbanan går 05:50. Jag kommer ha en miljard ursäkter till att inte gå upp när klockan ringer i morgon. Men jag kommer vinna över mig själv och jag kommer må så sjukt bra efteråt. 

Nu ska jag packa väskan och sen försöka sova. Måste styra upp dygnet så man får rätt sömn annars kommer detta aldrig att gå. :) 


Listan ver morgondagen är klar. Men att tillägga så är de fika och lite annat kul också så inte bara massa MÅSTEN som inte alls är så kul. Utan en hel del kul saker också. 

Vi hörs i morgon! 

Natti natt på er! 

Puss och kram! 

Thess4 kommentarer:

 1. Jag är så otroligt imponerad av din resa. Naturligtvis har du rätt i att vi matberoende individer aldrig kan gå ner i vikt på ett hållbart sätt om vi följer Rössners råd. Att hela tiden äta det som triggar suget och ligga på svältgräns har skapat mitt överviktsproblem, via tex viktväktarna och viktklubb. Visst går man ner i vikt, men så snart man inte orkar stå emot hunger och sötsug kommer jojo-effekten och man går upp allt med råge. På fyra månader har jag gått ner 24 kg genom att äta LCHF. När jag började kunde jag bara köpa kläder via postorder och det fanns knappt något där ens. Nu har jag köpt byxor på KappAhl. LCHF håller mig mätt och utan sug. Visst är det fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag önska har och Paolo kund fått leva en dag i mina kläder som smällfet. Men det kommer dom aldrig tyvärr.
   Tack du och bra kämpat!! Jag tillsammans gör vi skillnad!

   Kram kram Thess

   Radera
 2. Det intressant med Rössner är att han verkar leva efter den gamla devisen att: "Systematisk inkonsekvens ger sken av ett rörligt intellekt"

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article17118036.ab

  Men viktnedgången kanske beror på hunden .-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han borde väl gå i pension snart den där Rössner?? För hans råd är allt utom bra för hälsan!

   Kram kram
   Thess

   Radera