onsdag 29 oktober 2014

Ät mindre rör dig mer?

Men är det så jävla lätt? Claude Marcus är det så lätt?

Ett klipp från gårdagens debatt om kost

Nej det är inte så lätt. Att alltid få gå hungrig att röra sig när kroppen värker för man är för fet. Nej det är inte så lätt. Kalorier in kalorier ut. Visst så kan man lätt jobba men då handlar det ju om att äta rätt kalorier. Ju mer fett ju mättare blir man och ju längre håller man sig ju mätt. Ju mer kolhydrater man äter ju hungrigare blir man och ja det gör ju att man vill äta mer. Jag tror jag har testat alla sätt att gå ner i vikt under min livstid tills idag. Redan som liten då jag kommer från en storväxt familj så har banta varit ett ord som funnits med sen barnsben.

Men visst funkar det att vara hungrig ett tag och vågen går ju neråt och man är ju taggad men så är det med alla bantningskurer. Men sen då när man fortfarande är hungrig och det går segt på vågen. Vad händer då? Jo då känner man kanske att jag har ju varit så duktig och gått ner 5 kilo och nu har jag ju kämpat med gymmet kan  jag inte bara ta en bulle till kaffet? jag äter ju bara lite mindre ikväll istället. Absolut så kan man ju göra. Men där starta man sockersuget igen. För det är ju jobbigt att gå ut sockerträsket. Men fortsätter man att mata kroppen med pasta ris potatis och bröd så kommer du ALDRIG riktigt bli av med suget. För detta höjer ditt blodsocker och med det kommer sug och hunger.

Det som gör att jag föredrar fettkost är ju att man får äta sig mätt och man håller sig mätt och man håller sötsuget hyfsat under kontroll. Visst fan blir jag sötsugen men inte på samma sätt som innan jag åt nog något sött varje dag. Typ hela tiden skulle man väl kunna säga. Allt som höjde mitt blodsocker var ju det jag åt. Om jag inte hade diabetes när jag bytte kost så var jag nog väldigt nära att få diabetes iallafall. Jag hade löjliga blodsockerfall så man kände sig sjuk som om man skulle trilla i hop vilken sekund som helst.

Jag förstår varför man blir lite sekt förklarad när man säger att man lever lchf och man börjar prata om det eller om någon frågar. För att må så löjligt bra som man gör efter bara några ynka få veckor är lite av ett halleluja moment kan man ju säga. Att få vara mätt äta gott vakna pigg och bara må sä jävla bra. Detta är inte bara viktminskning utan även till exempel Ibs mage, diabetes, acne problem, migrän, till och med fibromyalgi kan det hjälpa att dämpa värken för. Sen är det kanske inte så konstigt för maten vi äter vi som lever på låg kolhydrats kost är ju ren mat. Det är inte massa tillsatser massa e ämnen utan ren mat. Man lagar den själv och nej jag tror inte att det kostar så mycket mer än innan. Skulle det nu vara så att det kostar mer jag då skyller jag på att min hälsa är värd det.


Det är lite som bilden säger när jag tröttnar på att må bra så ska jag sluta det lovar jag. Men tills dess så blir det lchf som gäller. Det får mig att må bra, jag håller mitt sockerberoende under hyfsad kontroll. Jag vaknar pigg ( Om jag sköter min sömn) är också något som kommer med detta att öka fettet och sänka kolhydrats intaget. Man vaknar innan klockan ringer och man är pigg. Just nu så kan jag erkänna att jag slarvar väldigt med sömnen och då blir det inte riktigt så att man vaknar pigg. Men man orkar. Men det är nog för att jag hänger lite på gymmet också inte bar kosten man får ju faktiskt energi av att gymma. Men mest kommer den från kosten. Att leva i ketos är det bästa. Att hamna i maxad ketos är den bästa energin som finns. Ketos är när fett omvandlas till energi som ersätter kolhydrats energin. 

Så summan av kardemumman är ju att vill du vara mätt och må bra samt gå ner i vikt eller andra hälsoproblem så är det lågkolhydratkost som gäller. Du kan ju testa en månad och se hur mycket skillnad du märker. Du har inte något att förlora. 

Nu ska jag börja rulla mot jobbet efter ett skönt konditions pass på mitt gym

Vi hörs senare! 

Puss och kram! 
Thess
4 kommentarer:

 1. Imponerande resa du gjort! Kör lchf också, mår bra av det men har inte fått till nåt minus på vågen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vågen är inte allt. Man ska må bra också :) Och tack så mycket!

   Kram
   Thess

   Radera
 2. Sockeröverätning verkar inte vara vetenskapligt erkänt. Nyckelhålmärkta lågfettsprodukter med Cocacolamycket socker i. Helt osannolikt ovetenskapligt; man kan bara skratta åt förstsigpåarna som inget begriper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer dröja innan vi tillsammans vinner kampen mot sockret men vi kommer klara den!

   Kram¨
   Thess

   Radera