måndag 6 oktober 2014

Är man inte lat så är man ett UFO enligt Paolo Roberto.

Så man kan vara lugn om några timmar och sova som en prinsessa. Uppe och väcka tuppen i morgon igen 04:15. Kanske lite overkill men så är de. Livet är inte alltid lätt och måste prioritera vissa saker. Jag prioriterar min träning och min hälsa. De har jag inte alltid gjort, långt i från. Men nu gör jag och jag ÄLSKAR det!

Fick en present på posten idag! Vart så glad så de finns inte ens! Tack Tommy för T-shirten


Detta är killen som var bland dom första att gå ner 50% av sig själv med lchf-kost. En av dom framgångs historier man kunde läsa om på www.kostdoktorn.se. En av dom framgångshistorier jag såg upp till när jag började min resa. TACK TOMMY! <3 Kommer bära den med stolthet! 

Alltså vad är ditt problem Paolo Roberto? För en vecka sen var vi "lchfare" feta lata människor som inte orkar springa? Idag är vi ufon?  Kan du tänka dig att du kan få mig ledsen. Jag vet inte vad JAG (vi) gjort dig? Jo visst jag sluta äta pasta. Men jag mår inte bra av pasta? Jag hade dött om jag forsatt som jag levde innan? Hade de varit bättre? Kanske för dig inte vet jag men då hade du ju ändå förlorat en pasta ätare iallafall. Så för dig spela de väl ingen roll. Önska jag kunde få träffa dig och då låta dig gå omkring med 130 kilo extra på kroppen i gymmet. Vi kan köra ett yoga pass kanske och se hur du orkar? Vill att du har den dräkten på dig hela dagen SEn ska du inte sitta ner något under dagen. utan stå upp i en butik. Detta ska inte bara göras en dag. De ska göras 5 dagar i veckan. Från 9:30 till 20:15 du har lunch i 45 minuter. Men jag tror inte att gymmet är så relevant när man väger över 200 kilo. Då är överleva dagen utan att värken i fötter knän och höfter tar över den stora kampen. Idag är jag tappat över 100 kilo ( 130 ish) så är gymmet en självklarhet. Klart jag kommer kämpa efter min drömkropp! 

Jag kommer göra mitt allt för att vara i närheten av denna kropp när jag fyller 40. Dock kommer jag inte äta kolhydrater. Jag VÄGRAR! Varför ska jag byta ut mitt välmående jag har idag mot en pasta svullen mage. Eller som Rössner uttryckte sig igår i Aftonbladets bilaga. Muffinsmage. Jag tål inte kolhydrater, Inte ens mejeriprodukter. De triggar igång mitt sockersug direkt. Detta beroende som jag lär mig leva med är nytt för mig men jag har nog haft de större delen av mitt liv. 

Jag är inte ensam om att de detta beroende. Men pasta var en av mina droger förut. Åt till man inte kunde röra sig, vänta någon timma sen fick man i mer, man vart i matkoma i någon timma och sen ville man ha mer och mer, Så kunde jag hålla på en hel dag. Ihop med massa andra kolhydrater som paj, glass, muffins, brownie, kakor och chips. Ja allt som hade socker eller omvandlades till socker i magen. Jag var och är inte direkt stolt över min bedrift att lyckas gå upp så mycket som jag gjorde. Men jag visste ju inte att jag var beroende, jag trodde jag var lat och åt för mycket. Jade var jag ju men jag orkade ju inte att gå. Jag vägde för mycket. 

De gick ju inte jag vet inte hur många gånger jag tänkte ta tag i mitt liv att börja gå ut och gå i 30 minuter på dagen. Men när dagen kom då jag skulle börja så orka jag inte. Jag tänkte jag börjar nästa måndag. Då ska jag börja. De ska jag, men så var inte fallet. De fanns ingen ork till att gå ut och gå mer än till och från jobbet. De var allt jag orka. Men om man tänker efter så var de träning det med. Så mycket övervikt och ändå gav jag inte upp jobbet. Jag hade så ont i kroppen när jag kom hem så de går inte att beskriva. De värkte i fötterna och knäna samt inte tala om mina höfter. Satte jag mig ner så hade jag svårt att resa mig upp och gå efter en liten stund. Det gjorde så ont så det fanns inte. 

Detta är i dag en befrielse, att orka gå att orka jobba och sen komma hem och inte ha ont i fötter knän och höfter. Att orka träna innan jobbet på morgonen. Att känna sig utvilad när man vaknar på morgonen. Visst har jag cravings, kraftiga sådana till och med. Men då kanske jag äter lite grädde och bär och de tar över helt. Men annars försöker jag klara mig på riktig mat och en köttbit med beasås och lite smör. Detta gör mig mätt och de håller mig framför allt mätt större delen av dagen. Jag blir inte hungrig efter någon timma igen. eller sugen på massa skit. Utan jag är mätt och nöjd. 

Nu är jag ju väldig glad att jag inte tål gluten eller socker samt stärkelse längre, så när man går förbi seven 11 eller pressbyrån och dom just bakat bullar eller liknade så vet jag att jag blir ju sjuk om jag äter sånt. Bokstavligen talat sjuk, hänger på toa i typ 2-3 timmar tills detta lämnat min kropp ut ska de sen hur jag de är en annan sak. Men min kropp vill inte veta av de. Så på de viset så är de lite "enklare" att motstå de. Men inte kul då jag kommer ihåg att de var så sjukt gott. Men de kommer jag inte att uppleva igen. Jag kommer ALDRIG utsätta min kropp för något sånt igen. 

Har testat kolhydrater en gång i cirka 34,5 år och de gick ju inge vidare, så nu kör jag ett vinnande koncept. Det fungerar för mig och många andra. Sen kanske de inte fungerar för alla. Men har svårt att tro att vi mår sämre av mindre socker? Rätta mig gärna om jag har fel? 

Nu ska jag styra upp lite här. Men som sagt Jag må vara ett UFO eller en lat jävel. Men jaghar ALDRIG och då menar jag ALDRIG mått så här bra. Varför byta ut de? 

Puss och kram på er! 

Thess
2 kommentarer:

 1. Heja dig!
  Paolo Roberto låter som en fruktansvärt arg man som slår vilt omkring sig. Man skulle kunna spekulera i varför - går (pasta)affärerna dåligt, tro..? Fast ärligt skiter jag i vilket. Han har fel, bara.
  Utöver de punkter du listar har han fel i en sak till: Man går inte ner i vikt av motion! Man måste ändra sitt sätt att äta OCKSÅ. Eller BARA..
  Motion är bra för hälsan, det har han rätt i. Motion är bra för att hålla vikten, om man redan är smal. För oss fetknoppar är det kost som gäller!
  Fortsätt sprida sanningen :)
  Kram
  /Sherman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack Sherman!

   Ja tillsammans är vi starka!

   Kram kram
   Thess

   Radera