torsdag 11 september 2014

Kanelbullar för mobbning?

Hur fan tänkte ni där?


Sorry Friends men hur tänkte ni? Jag vart mobbad av en anledning, jag var fet. De finns säkert som som blir mobbade för annat också till exempel att dom är smala och hudfärg. Men tror större delen är för man är fet. Känns de rätt då att använda kanelbullar som en bra kampanj? De var en av dom grejer man tröst åt ju. För man vart mobbad för man var fet, jag lovar jag vart inte mindre fet på grund av dom kanelbullarna. Snarare tvärtom, man blir fetare av de. Hur tänkte ni?

Fattar ni att ni föder blivande mobbning, genom att använda bullar som lockbete till eran kampanj mot mobbning. Funderar lite på om ni som gjorde kampanjen varit mobbad eller retade någon gång för att ni varit feta? Ni fick inte vara med och "leka" för ni var feta och såg ut som modeller i kroppen, har ni varit med om de?? Hur bra som helst att ni samlar in pengar mot mobbning, men jag tycker att ni tänkte lite fel där.

Varför inte göra ett armband eller något sånt som man kan köpa?? De föder inte mobbing. Men blir inte fet av de? Alla kan använda de. Synd att ni inte tänkte längre än så. Blir bara väldigt ledsen att man inte tänker längre än såhär för en antimobbning kampanj? Har ni känt att ni inte vill gå till skolan för att ni vet att ni kommer bli retade hela dagen?  Längtade till helgen för att slippa gå i skolan, att känna sig sämre än andra för man var större än dom andra? Barn kan vara så elaka så ni anar inte. De kan även vuxna vara kan jag tillägga. Trots att man borde veta bättre. Kanske något man borde tänka på?Har varit och fikat med Calvin hur mysigt som helst. Hemma och ätit lite mat sen sova som de känns nu så blir de en promenad imorgon innan jobbet. Klockan är ställd men de betyder inte att jag är pigg när jag vaknar. Men en skön promenad innan jobbet borde man orka.

 Sen är de återbesök för operation (bukplastik) imorgon. Ska bli kul och se vad som säger hoppas jag skött mig. Men de känns som om jag gjort de.


Nu är de dags att sova. Sussa sött mina underbara läsare!

Kramkram
Thess


8 kommentarer:

 1. Jag brukar hålla med dig men den här gången gör jag faktiskt inte det. Jag har gått ner 50 kg av samma anledning som oss alla, jag åt för mycket. Däremot kan jag ju inte tvinga resten av befolkningen att styra sina val utefter min problematik? Då skulle man ju inte kunna servera alkohol, socker eller gluten någonstans. Man skulle heller inte kunna ha fysiska aktiviteter för att det finns såna med träningsmani, inte ha bioföreställningar för att människor med ADHD inte kan sitta stilla så länge, inte ha ballonger och clowner på tillställningar för att någon kanske har en sån fobi.

  Förstår du hur jag tänker? En bulle är det ju ingen som dör av, däremot är det viktigt att vi som vuxna ser alla barn och ger den hjälp som behövs. Dessutom vilar ett stort ansvar på mig som förälder, jag måste visa mina barn att det är fruktansvärt fult att vara elak mot ett annat barn, oavsett anledning.

  Jag tycker att det var ett fint initiativ av Friends!

  Tack för en kanonblogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut köper de du säger, men samtidigt tycker Jag att man kunde valt något annat än kanelbullar? Men jag har tydligen fel? Så jag får hålla mina känslor inom mig (i min blogg) men tycker ändå att dom kunde vakter något annat. Ett armband "fuck*mobbning" hade varit mycket mer hälsosamt för hela världen och alla kan ha de på armen! Eller halsband?? Inte vet ja! Vi tycker ska olika 💜 <3
   Kram
   Thess

   Radera
 2. Jag håller med dig Thess. Det blir en märklig paradox att använda något som i viss mån ligger bakom mobbning i en kampanj mot mobbning. Att inte kampanja med kanelbullar är inte samma sak som att förbjuda alla människor att äta kanelbullar. De hade definitivt kunnat kampanja med något annat.

  SvaraRadera
 3. Nej här ska inte förbjudas något. Men från min synvinkel är detta hur konstigt som helst. Fattar galoppen om att skapa gemenskap men måste de göras med socker? De kanske är så jag ska ställa frågan istället?
  Tack och kram
  Thess

  SvaraRadera
 4. Jag förstår absolut din syn på det hela.. Jag tror mest att jag är en sån person som är allt för naiv och positiv för att se problemen.. Så för mig var det bara positivt! :)

  Men det är tur att vi tycker olika, hur hade världen annars sett ut? :)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Du har rätt. Byt ut bullen i friendsreklamen mot en flaska öl eller en snaps så blir det uppenbart. Det är inte rätt av en sådan organisation att utnyttja ett beroende beteende. Samt att det kan bli ett tillfälle att reta knubbiga barn. Men fokus ligger inte där ännu för allmänheten, så vi får nog leva med liknande konstigheter ett tag till.

  SvaraRadera
 6. Konstig reklam... Dom hade väl kunnat bjuda på kaffe/te ist! Socker måste Alltid finnas med i sociala sammanhang och det är trist :/

  SvaraRadera