torsdag 4 september 2014

Jag är en beroende människa!

Fastna i en föreläsning med Bitten på kostdoktorns medlemssida kostar gratis första månaden. De finns mycket bra föreläsningar och intervjuer där. Bland annat är ju jag med där Klicka för att se mitt smakprov Har bara lyssnat på halva med Bitten men oj vad bra, har svårt att tro att resten skulle vara sämre. De förklara väldigt mycket hur och varför jag känner som jag gör och att jag helt enkelt är en beroende människa.  Jag kan inte ta lite choklad jag vill ha allt och lite till helst när ingen ser. För då räknas de ju inte, om ingen sett att jag tryckt chipspåsen, eller blåbärspajen eller glasspaketet. Men jo på min kropp märktes de, men ingen visst ju och om jag då inte titta i i spegeln ja då såg ju inte jag heller och ingen såg och jag hade nog inte gått upp i vikt?

Men nu fattar jag lite efter hon förklarat för mig, jag är ju en beroende människa. Precis som vilken alkoholist eller narkoman som helst, skillnaden är att jag är beroende av socker,  jag är en nykter sockerberoende och nikotinberoende och koffein. Fast koffein dricker jag ju någon gång ibland. Men försöker att hålla mig ifrån de om jag inte behöver. Detta är helt otroligt, att man kund få en sån uppenbarelse som hon gav mig. Klart jag är beroende. varför gick de så bra för mig i början? jo för jag tog en dag i taget, jag hade inga mål utan jag ville bli pigg.

Nu går de inte lika bra för mig längre, jag står still i vikten och jag gör allt och lite till för att minska, men jag har ju satt mål och höga såna naturligtvis, Hade jag fortsatt ta en dag i taget och inte börjat väga mig så hade jag nog kommit längre än vad jag gjort nu, visst är de lätt att vara efterklok.

Varför gick de så bra att sluta röka?  Jo för jag har inte lovat att ALDRIG med röka, jag tar de en dag i taget. Jag lovar inget på den biten. Sen sluta med koffein de var ju 1000 gånger värre, För jag fasta i 108 timmar, Jag visste ju att jag inte skulle få de på minst 108 timmar och de gjorde ju saken värre, hade jag tagit de en dag i taget då hade de nog inte varit lite jobbigt. Detta är ju helt sjukt. Att de var så enkelt. Varför jag inte bara kan äta lite grädde och bär? Utan de måste ta slut, finns de hemma så äter jag tills de är slut, gärna lite sukrin eller annan sötning på men jag äter till de är slut, jag vet ju hur jag funkar så när cravingsen kommer köper jag ju bara typ 2 dl grädde mest för jag vet köper jag 5 dl så blir de 5 dl i magen. Tur man känner sig själv, men visst kommer ångesten efteråt.

Men just då när man sitter och äter de där goda de söta eller kanske en bit mörk choklad till kaffet, eller om man lyckats baka något typ bullar kladdkaka eller till och med en lchf paj så kan jag inte sluta fören den är slut, men då kan man ju baka mer. Mina cravings kommer när jag är hungig, varje dag. äter jag som jag ska min nivå med fett och protein som kommer dom inte lika tydligt, men är jag hungrig då åker allt ner i magen, Om de finns tillgång till de, oftast gör jag ju så att jag inte köper hem även om jag går på Ica och har cravings attack så har jag övat upp mig att inte köpa grädden och hallonen. Utan hoppas på att de går över om ett tag. Detta sug efter något att fylla upp livet med har jag haft så länge jag kan minnas. Sen om jag åt för jag var hungrig eller för jag var "sugen" Ja de kan jag inte svara på.

Nu vet jag ju att när jag var lite så var de ju inte så mycket godis och dricka som vi fick. Men bröd var ju hur gott som helst. och när man kom upp i åren så kunde man ju äta en barkis limpa själv, gärna rostad med massa lättmargarin och sylt på. Lite oboj eller the med socker i till de. Varför lättmargarin? Ja de sitter jag och funderar på här nu också. Men så var de och så fortsatte de ju när man flytta hemifrån. Men då kunde de bli flera barkisar och mer sylt och mer socker, men lättmargarin de skulle man ha. Varför? Ju för de var ju lite nyttigt.
Lite som denna bild, den säger ju lite hur vi blir tyglade i dagen samhälle. Lätt och light produkter överallt men som innehåller massvis med socker. Men ingen som säger något om de, Vilken innehåller mest socker en coca cola burk eller lätt yoggie? Just de lätt yoggie. Tar man bort fettet från en yoghurt så smakar den skit, tillsätter man då socker jag smakar den bra igen. Modifierad majs stärkelse, de är de största giftet vi har i vårat samhälle. Finns inte många produkter kvar som inte innehåller skiten.

Kollar du vad saker innehåller som du stoppar i munnen? 
Kollar du alla e ämnen? 
Lagar du köttbullarna själv eller köper du färdiga? 
Jag gör mina egna, För jag vill vet vad dom innehåller. 

Oj då vilket långt inlägg de vart,men jag vart ju så glad att någon äntligen kunnat förklara för mig varför? Varför jag mår som jag gör ibland varför jag kan känna mig nerstämd och varför jag är som jag är, Jag är en nykter beroende människa.


Nu ska jag åka och sola, sen hem och fixa maten, Stekt vit fisk men ägg och smör tänkte och sen blir de lunch i morgon och fasta till lunch på lördag. 

Fattar nu även varför fasta funkar i en dag, de är ju en dag, inte flera veckor. Från och med nu så kommer jag och jag ska kämpa verkligen lägga hela mitt hjärta på detta att bara ta en dag i taget, när de kommer till kost och allt jag är beroende av.

Tack Bitten! 

Vi hörs senare säkert eller i morgon! 

Kram kram 
Tack alla vänner och familj för att ni finns för mig alla dagar i veckan! 
Älskar er med hela mitt hjärta Har inte kort på alla! Men ni vet vilka ni är! Ska inte vara några konstigheter med de! 
TACK! 


10 kommentarer:

 1. Du är så jäkla insiktsfull!! Du kommer att lyckas, absolut utan tvekan. ★★★

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket, försöker så gott jag kan att förmedla de kaj känner så jag vet att jag är inte ensam om att känna så! Men ingen pratat om de! Tack igen!

   Radera
 2. Så fantastisk skrevet- det er slik det er....WORD!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack så jättemycket! Blir så glad att jag kan förmedla min känslor!

   Radera
 3. Bittens bok heter Sockerbomben i din hjärna. Vet inte om hon nämner den i sin föreläsning?! Men där tar hon upp just sockerberoende och hur man går tillväga för att ta sig ur beroendet!

  Snyggt jobbat förresten, du är verkligen en inspirationskälla! 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, hon visar upp den och Pratar mycket om hur man gör också. Och tack så jättemycket! :-D

   Radera
 4. Mitt i prick! 👍 Bra skrivet!

  SvaraRadera
 5. Du underbara människa... Vilken resa du gjort och gör! Och VAD jag känner IGEN mig i beroendet, det är ju mig du beskriver! En dag i taget, en dag i taget... Det ska bli mitt nya mantra. För hur gärna jag än vill så kommer jag inte förändra 30 års beroende och det som det gjort med min kropp på ett litet kick. /Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du Agneta!! Nej nu kör vi en dag i taget! Vi kommer klara de! En dag i taget! Kram kram

   Radera