torsdag 2 juli 2015

Nättroll?!


Nättroll har ALDRIG och kommer ALDRIG förstå varför man skriver såhär? Har ingen förståelse alls för sånt här? Att med flit vilja såra och trycka ner någon som man inte känner eller verkar följa ens. Jag är lite glad att mitt första troll kom nu så man får känna på hur det känns. Sen blir jag lite taggad också. Jag vet att man inte ska ta åt sig men dom orden är lättare sagt än gjort. 

Klart man tar åt sig och klart jag VET att jag gått upp i vikt. Vet inte hur många gånger jag skrivit om det. Men är kroppen ur balans och en konstant stress i kroppen är det inte så lätt att gå ner i vikt. Men det bästa är att jag hela tiden varit överviktig. Jag var ALDRIG smal enligt BMI jag var överviktigt hela min resa. Men visst har jag gått upp kanske 10 kilo sen förra sommaren en vän trodde 5 kilo men jag vet inte för jag äger ingen våg. Sen orkar jag inte räkan kilo också jag är stressad som det är. 

Men sen kommer svart på kommentaren för någon av mina underbara följare där denne totalt äger det lilla trollet! 


Tack snälla du som skrivit detta DU anar inte hur skönt det känns att ha support på sin sida. Det är bara att gå vidare och ta kritiken och omvandla den till lite pepp att visa att även om man är sjuk så går man ju inte upp allt iallafall som många gör? Finns grupper för utbrända på Facebook och det finns dom som gått upp 50 kilo. Om jag ökat 5-10 kilo är ju inte det så farligt. 

Sen är det väl dags att verkligen dags att ta sina promenader varje kväll. Att inte missa dom utan göra det. Sen sluta baka i tid och otid. Nu överdrev jag nog lite men, Nu låter det ju som om jag bakar varje dag. NEJ det gör jag ju inte. Men det har varit midsommar och ja då blev det ju en del både grädde bär och bakverk sen baka jag till några vänner. Men körde lite ägg och fett fasta från igår. 

Köra 3.3.3 tre ägg tre strikt och 3 ägg. dagar alltså. Just för att komma igång igen. Ägg är fan bra alltså och gott. Innehåller allt man behöver i vitaminer och sånt med. Det ska ju ändå kunna leva en kyckling där. Så klart allt finns i ägget. Hur skulle den annars kunna leva? :) 

Nej vänner familj och följare ( även trollen ) Ni får ha en underbar dag. Det ska jag. 

Kanske sola lite när vi nu fått sånt underbart väder till Stockholm . 

Puss och kram på er! 

Thess


Lite bilder från gårdagens promenad. 
7 kommentarer:

 1. Lena i Umeå2 juli 2015 09:47

  Alltså, vilken klockren kommentar från Anonym #2!

  Hoppas du kan strunta i Anonym #1, hen är inte värd att lägga energi på. Däremot är du, Thess, en mycket viktigt person för så många. En stor inspiration.

  SvaraRadera
 2. Både du och jag med många andra gör det otroligt bra! Vi blottar oss för hela världen. Vi peppar varandra och när du får elaka och opassande kommentarer är det lätt att ta åt sig även fast vi inte borde. Vissa dagar är bättre än andra, men alla våra dagar är fantastiska, vi lever !
  Du är starkare än du tror! <3

  SvaraRadera
 3. Skriver som jag sa på fb:
  OM Jurate inte är ett troll utan en riktig person så säger både namnet och texten att hen är av utländsk härkomst (stavning, grammatik osv.) och min erfarenhet är att detta med vikt och övervikt, påpekande av vikt och utseende är hemskt osvenskt MEN jättevanligt bland mina internationella vänner som, utan att mena det elakt, rakt ut kommenterar kroppar, utseende och vikt som något naturligt. Det har tagit tid för mig att vänja mig vid detta men jag som i mitt jobb möter väldigt många människor från väldigt många olika nationaliteter, har vant mig till sist.
  Just nu har jag jätteproblem med att magen sväller efter en bukplastik som jag gjorde för ett par månader sedan och det är fler än en av mina internationella vänner som inte vet detta utan tror att jag gått upp i vikt och kommenterar det. Ofta med ett medföljande gott råd om "promenader, lite mindre mat, lite mindre sås och mer ris i kosten" :-D

  /Therese W

  SvaraRadera
 4. Hej Therese W stort tack att du förstår mig här skriver Jurate. Jag är ingen nättroll som en elak personer beskriver mig. Jag skriver mitt namn öppet och är inte rädd som den elak anonym. Och till Dig Thess Olofsson jag vill säga förlåt om jag sårade dig när jag skrev om din övervikt. Jag menade ingen elak Du är jätte duktig att du klarade gå ner i vikt på egen hand. Jag ville bara fråga fungerar detta Lchf metoden i längden? för att jag hörde att finns människor som detta metoden inte fungerar alls! och ALDRIG hade sådana tankar att såra dig. Jag själv är överviktig och har stort förståelse över alla överviktiga. Och hoppas att du förstår mig. Mvh Jurate

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppfattade INTE din fråga som om att du är ett nättroll! Jag tycker att man bör läsa en text både en och två gånger och sen fundera över texten från en ödmjuk sida. Du verkar vara en ödmjuk person som förklarar och sen ber om ursäkt om du sårat. Bra gjort!

   Karin

   Radera
 5. Elak fråga får elakt svar, och jag uppfattade din fråga som elak. Det var jag uppenbarligen inte ensam om. Jag var rädd att Thess skulle bli helt sänkt av det du skrev och agerade utifrån det. Så tydlig och ödmjuk som du är nu kan du försöka vara från början nästa gång, så slipper du bli tagen för ett troll.

  Med det sagt förstår jag inte hur Thess eller någon annan ska kunna svara på din fråga. LCHF fungerar olika för olika personer. Det du gör är som att stå på stranden och fråga en som badar: Är det kallt i vattnet? (Eller i ditt taktfulla fall: Förlåt men du är överviktig! Är det kallt i vattnet?) Nej, tycker badaren, men när du hoppar i tycker du att det är svinkallt och känner dig besviken och lurad. Det är likadant med det här. Är det kallt i vattnet? Är maten god? Fungerar LCHF i längden? Svaret i samtliga fall är PROVA SJÄLV. Det är enda sättet att ta reda på om LCHF fungerar för DIG. Att leta exempel på att det inte fungerar är bara ursäkter. Prova själv! Du har alla verktyg på Kostdoktorns sida. Vad har du att förlora mer än kilon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar vara en så duktig och stark person! Du har svar på allt.Jag uppskattar verkligen ditt Mod anonym.Hoppas att jag kan ha någon form kontakt från dig skulle vara roligt att prata med dig och lära känna dig som person! hoppas få höra från dig. Mvh Jurate

   Radera