tisdag 16 juni 2015

Hur farlig kan naturlig mat vara?

Alltså nu har jag kollat runt lite på lite Youtube-klipp om kost naturligtvis LCHF och hitta även ett om magsäcksoperationer på barn LÄNK Nej jag har inga barn och jag ska hålla käft om allt vad kost är för barn? NEJ det tänker jag FAN inte göra. Jag skiter i vad alla jävla experter säger. Att ge sitt barn en magsäcksoperation är fan inte okej!

Men ge dom sockrade flingor och lätt fil till frukost med ett glas o´boy och varför inte en limp smörgås med lätta och den fettsnålaste osten men kan hitta och ett glas god morgon juice det. Det det är okej. Kostcirkeln så att säga.  Alltså ibland önska jag verkligen att jag hade barn just för att visa att dom mår prima av att äta ren och naturlig mat. Nu har jag inte det men jag önska lite just för att då är det okej att säga dessa saker för då har man egna barn.

Men jag har varit barn och jag har lidit av fetma. Inte som litet litet då var jag bara lite rund som barn ska vara. Ja ni kan ju se bilden nedan. Så rackarns söt så med korkskruvar och långt hår.


( nej Monica kommer inte ske igen med långt hår.) 

Jag var väl inte större än vad en 3 åringar ska vara eller är? Men tror inte alla light skit fettsnålt hade uppfunnits riktigt än. Sen vad jag minns så åt vi då inte godis eller drack läsk samt bullar och sånt än vid speciella tillfällen, godis typ max en gång i veckan men sen att man tjata om det oftare ja det är en sak. Men man fick det inte mer. 

Sen var det inte lika lätt tillgängligt som det är idag. Vart du än tittar är det ju socker. Det man inte tänkte på tror jag när vi inte skulle äta fett längre enligt livsmedelsverket och läkare runt omkring i världen var att en yoggi som innehåller mindre än 0,2 g fett smakar skit. Men man kan ju hälla i fruktos så blir det gott. Simsalabim så är det visst 12g kolhydrater/ 100g var av sockerarter 12 g. 

Vet när jag gick i gymnasiet Livsmedels programmet så fick vi ju läsa näringslära vilket kanske då inte var så jättekul men i dag är jag glad att jag fått läsa den kursen fler än en gång. Men där fick vi lära oss att kolhydrater vi inte använder blir fett som lägger sig så fint som bomull runt magen. Protein mata man musklerna med och fett var farligt men omvandlades inte till något. Det som ingen berätta var att fett ger mer energi än kolhydrater och mättar framförallt längre. Kolhydrater mättar för stunden men man blir snart sugen igen. Så är det inte med fett man blir mätt och man kan klara sig en hel dag på 4-5 kokta mosade ägg i smör. Utan att vara speciellt hungrig på kvällen. Kolhydrater höjer blodsockret det gör inte fett. 


Sen hur kan lätta bordsmargarin vara bättre än riktigt smör?  Hur fan kan en produkt som är så ren från tillsatser och massa e ämnen vara farligt? Hur kan majonnäs vara farligt? Ägg vinäger rapsolja dejion senap? HUR? Hur kan ägg vara farligt? Ägg och det kan växa en kyckling i? Det borde ju vara det mest näringsrika som finns? ( Ja det är ju det) 

Åter igen till ämnet. Jag undrar verkligen om dessa barn man gör en fetma operation på idag har testat allt? Jag tror fan inte detta. För jag hade väl också testat allt och jag visste att jag hade dålig karaktär. ( idiot ord) Jag har också haft tanken operation. Men Jag var rädd. Sen känns det som att för 50 år sen så åt vi mycket mer naturligt och ja vi rörde oss mycket mer men vi åt då inte cooco popps till frukost eller lätt fil. Sjukvården ger med för lätt och löser problemen för stunden. Men sen då? Om 10 år när barnet är 23 hur mår det då? Har den gått upp igen för barnet fortsatte äta samma kost vi inte tål någon av oss. Blir man inte fet så blir man tids nog sjuk. 

Men är det dags för operation nr två då? Eller hur ska vi göra då? Det sker ju på vuxna. Dom får ju en operation till och sen en till om det behövs. Alltså jag blir fan mörkrädd för är det bara jag som ser att något inte är rätt här? VI TÅL INTE DEN NYA KOSTEN! Nej jag tänker inte ge mig jag skiter i hur många motståndare jag får jag tänker inte ge mig i detta. Det måste röras runt för att öppna upp ögonen på oss människor. För kosten är den som fuckar upp allt i våra system. 

Ja jag har fått ett halleluja moment i mitt liv tack vara fett kosten. jag önskar er andra desamma. Jag blir bara så ledsen att man rekommenderar barn och vuxna operation istället för hjälp med kost och kolla om personen äter ren och naturlig mat? Nej det behöver inte vara ekologiskt bara ren. Gör köttbullarna själva ihop med barnen på helgen och frys in. Köp korven som innehåller lite mer kött än hotdog, Köp riktigt grädde röd eller varför inte gammaldags mjölk köp rent smör. Fetaste osten baka eget bröd snabbt och lätt bara att vispa upp lite ägg tillsätt fiberhusk lite riven ost kanske lite pofiber och sen klicka ut i runda klickar på plåt och in i ugnen typ 200 grader kanske i typ 5-10 minuter kolla på dom. 
Det tar inte så lång tid. Ingen jäsning. :)   

Allt går om man vill åter igen NEJ JAG HAR INGA BARN!! MEN JAG HAR RÄTT TILL MIN ÅSIKT ÄNDÅ!! 

Puss och kram på er!! 


Sprid gärna vidare min blogg och så fler får läsa. 

3 kommentarer:

 1. Det borde vara förbjudet att operera barn om det inte är livshotande typ. Ett barn kan inte bestämma om de ska vara fet eller inte. Det är alltid föräldrarna som väljer att ha ett tjockt barn.
  Hur gör man om man har en fet hund? Bättre/mindre mat och motion. Hur gör man om man har en fet unge? SAMMA!
  Se till så ungen rör sig. Ge den bra mat så har problemet löst sig :o

  Helt sinnessjukt att operera barn för saker de inte själva kan bestämma eller ha kunskap om. En vuxen kan ta beslut själv.

  SvaraRadera
 2. Ja det är sjuk vi måste reagera på ett eller annat sätt.

  SvaraRadera
 3. Ja stå på dig

  SvaraRadera