måndag 30 mars 2015

Arg eller ledsen?


När jag ser den här reklamen vet jag inte hur jag ska reagera. Om jag ska bli förbannad eller ledsen? Km igen nu varför ska vi proppa våra barn fulla med socker i all mat dom trycker i sig för att dom ska energi att göra vardags mästerskap? Vad sägs om två ägg med smör mosade och lite bär men rysk yoghurt lite sötning om man så vill. Om nu barnen vill ja o´boy gör din egen. 

Blanda kakao, lite vanlijpulver och lite sötströ eller sukrin ihop men lite grädde eller mjölk koka upp grädde och mjölk tillsätt kakosmeten tills den varma choklade är som Du och Dina barn vill ha den. Detta gjorde jag till en väns barn utan att dom visste att det var sötströ i chokladen. Sonen var med och smaka av tills han tyckte det var perfekt smak och inte hade dom mindre energi för det. Visst dom åt smörgås till frulle och ägg. Men det var inte mindre energi bara för dom inte fick o´boy med massa socker i. 

Hoppas att dom som är inne och läser på allt för föräldrars blogg portal dissar denna sjuka reklam. När ska vi öppna ögonen? Socker är skit lika mycket skit som att röka, eller dricka alkohol. Ja socker är en drog och den här jävligt lömsk. Har många vänner som har en kraftigt sockerberoende som dom inte ser själva men om man står utanför och ser in hur var jag och när du själv inte äter det längre då märker man ännu mer vilka som är sockerberoende i sin umgängeskrets. 

Det är inte ovanligt alls att vara det men det tas inte på samma allvar som att röka. För det är för lite studier som visa att socker i alla former är farligt. Då är det inte bara fetma utan cancer demens adhd ibs och naturligtvis diabetes. 

Kostfonden  är ett fristående projekt som forskar i kost. Bland annat socker. Dom gör det ideellt men pengar som skänks till dom. Man kan bli månadsgivare om man vill eller skänka en större summa om man känner för det. Detta är fan viktigt gott folk. Ska vi inte alla bli om opererade koppla bort och ändra om i magen för att tåla kosten så måste vi göra något. VI måste öppna ögonen för jag vet att man inte behöver operera sig för att bli "normal". Du kan byta kost. Jag gjorde det ju. Då kan du också. Nej det tar inte 6 månader att tappa massa kilo. Men det ska det inte göra heller. Du gick ju inte upp alla kilo över en natt. Låt kroppen ta den tid den behöver. 


Släng ut vågen och njut av maten och livet. Alla kroppar är olika och reagerar olika för vi har utsatt dom för olika saker som pulver dieter svält fett snålt och kcal snålt. Men varje kropp tar olika tid att ställa om sig och vissa kroppar går upp i vikt i början och vissa ner. Men det tar tid och ju mer DU stressar ju längre tid tar det. Jag vet jag har väl inte gjort annat än och stressa det senaste året. Försökt med allt och nej det funkar inte när man stressar. 

Denna hets som är hela tiden i alla grupper på Facebook om det händer inget hit och dit. Men vad ska hända över en natt eller en vecka eller kanske et år? Det sägs att som tjej så går man ner cirka 0,2-1 kilo i veckan. Sen som kille 1-2 kilo i veckan detta är ett snitt då till exempel jag gick ner sjukt mycket mer första året i veckan än andra året. Sen får man inte glömma att tränar man styrketräning så kanske man inte går ner i vikt utan i volym. För nej fett väger inte mer än muskler dom väger lika 1 kilo muskler och 1 kilo fett väger lika mycket men dom har olika volym.


Tillbaka till där vi började. Vi måste börja ta ansvar i vad vi stoppar i våra barn och oss själva. Annars kommer det sluta med att man vid 13 14 års ålder gör en magsäcks operation bara för att kunna äta den nya maten som vi äter som består av socker eller sånt som blir socker i magen. Men då kommer vi ju kunna äta den utan problem. Men hur jävla normalt är detta ja men gör en operation så blir du smal och du kan äta vad som helst. För vi kopplar om dina tarmar och då tar du inte upp näringen i maten och livet är underbart? 

Är detta en skämt? Nej tyvärr inte. Då barnfetma nu ska botas med magsäcks operationer vilket fått ett jättebra gensvar på studien som gjordes på 90 svenska barn i Sverige för två år sen. Barnen var mellan 13-18 år gamla. Jag skulle ALDRIG utsätta mitt barn för en sånt sjukt ingrepp på ett barn som inte har en aning om vad som ska ske och varför. Men visst funkar det. Lika bra som på vuxna. Speciellt nu när den nya sorten finns. Den där du verkligen inte kan gå upp i vikt igen. Men hur jävla bra mår dun kropp då? Finns det studier på detta? 

Vafan titta på mig 
Fattar ni att jag klarar detta utan operation. Då kan du med? Jag har tappat i runda slängar 130 kilo med kost byte. Jag valde att testa. Jag ville bli pigg. Jag är löjligt tacksam för detta vill jag lova. Då jag blev pigg efter bara några veckor. Men jag gick inte ner i vikt över en natt. 

Nu sista året har det verkligen varit blod svett och tårar som gällt och ändå händer det inget. Fast något har hänt titta själva 


Vet ju inte vad jag väger och vill inte veta det heller men om man ser på bilderna så har jag fått en tightare kropp skulle man ju kunna säga. Men det sker heller inte över en natt. Det tar tid och är det något vi har ont om i detta land så är det tid. Helt sjuk att man kan vara så stressad som man är över allt som går att vara stressad över. Tänk om man kunde stanna upp och njuta lite också. ( Inget jag är bäst på ) Det är viktigt och lyssna på kroppen din är den trött sov är den hungrig ät är det smutsig duscha den. Behöver den en kram ta och ge en. Är du stressad se till att lugna ner dig för det blir inte bättre. Jag vet jag lyssna inget på min signaler som kroppen skrikit ut i flera år. Så nu är jag i en situation som jag bara trodda man läste om och inte fanns på riktigt. Men det gör den. Utmattningssyndrom var för mig ett främmande ord för bara några månader sen. 

Det enda jag fick höra av en av mina närmaste vänner var att lyssna på kroppen Thess för du kommer hamna där jag är, jag ser ju och vet ju hur jag var? Varför lyssnar du inte på din kropp?  Ja idag undrar jag varför jag inte lyssnade innan. Varför jag skulle vara så jävla envis att inte ge upp utan bara köra på trotts att kroppen bara skrek jag orkar inte mer så skulle jag minsann visa att jag klara detta. 
Första månaden som sjukskriven fatta jag ju inte att jag var sjuk. Inte andra heller helt inte nu heller men det kommer till mig mer och mer för varje dag som går och jag känner mig mer och mer sjuk om man kan säga så. För tillslut så är man så trött så det finns inte just för att det räcker att gå ut. Sen att komma ut kan ta två tre dagar. Det tog två dagar att komma i väg och sola. Det är inte att sola som är det jobbiga eller gå dit utan att möta människor och vara trevlig som är jobbigt att le som jag alltid gör och gjort och vara mig helt enkelt för jag har inte den energin just nu jag orkar inte vara energibomben. Den energin är som bort blåst. Men jag hoppas den kommer tillbaka snart fär detta är då fan inte kul . 

Många tror säkert att hur skönt är det inte att gå hemma hela dagarna? Du det finns roligare saker att göra. Det lovar jag om att jobba det är roligare. Att fika med vänner är roligare. Ja det mesta är roligare än att vara såhär. Men jag är inte sjuk utanpå jag är sjuk inuti. Det syns inte så man misstolkas lätt att man bara är hemma och ledig och njuter av livet. Fast så är det inte och jag lovar att ingen vill vara här där jag är idag. SÅ snälla lyssna på era kroppar ni har bara en. Ta hand om den. Glöm inte att njuta av livet. Kan inte tjata nog om detta. 

Nu blir det att samla tankarna och försöka sova lite en stund kanske ska till läkaren i morgon och citat från psykologen förra veckan -Var brutalt ärlig bara om hur du mår! 

Det ska jag sen tänkte jag gå hem då solen tydligen ska lysa i morgon och njuta lite av den. 

Puss och kram på er och FUCK SUGAR


  

4 kommentarer:

 1. En stor eloge till dig! Du är en förebild! Tack vare dig har jag slutat bli så negativ till träning, och livet i helhet, och brukar tänka "Kan Tess, kan jag!" -6 kg och en gladare, piggare kropp har det gett mig. Så jag vill bara säga tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Sofia! :) Vad glad jag blir och stolt över dig! :) Ja för kan jag kan alla. SÅ är det. :)

   Thess

   Radera
 2. All credd till din resa och det jobb du gjort. Men jag är inte riktigt förtjust i din text ovan.

  För det första så har du inga barn själv så vitt jag vet. Innan man har barn så vet man inte vad man skulle eller inte skulle göra för dem. Så du vet faktiskt inte vad du skulle göra om du hade ett barn som var i den situationen.

  Är inte LCHF ändå ett ganska nytt begrepp? Hur kan du då skriva att föräldrar ska ge sina barn rent smör? Jag ”förstår” din propaganda mot socker och att du vill undvika det och att alla till mans borde ha lite bättre koll på att inte stoppa i sig för mycket, MEN att du sen uppmanar att vi ska trycka i oss fett i mängder och till och med våra barn…. Har du någon koll på vad allt fettet har gjort mot din kropp när du är 80år? För om du inte har det så borde du inte tala om för andra vad de ska ge sina barn till mat. Om det inte är i generella och sunt förnuft ordalag, som att barn inte borde äta godis som mat.

  Jag har ett sockerberoende. Jag jobbar på det. Jag låter även mitt barn smaka av allt, men i rätt mängder. Jag är sund, min familj är sund.

  Inget illa nu. Men du äter liiite protein, massa fett, har dagar då du knappt äter alls… Jag är ledsen, men det låter inte sunt i mina öron. Jag äter allt, försöker undvika godis, MEN äter det ibland. Har lärt mig att äta ofta ökar ämnesomsättningen. Jag väger 58kg mot mina 170cm. Jag har en hyfsat vältränad kropp då jag tränar regelbundet, men inte fanatiskt.
  Att det inte hänt något mer med din viktminskning på väldigt länge. Kan det kanske inte bero på att du inte borde vara så fanatisk i ditt sätt att äta? Svälta, trycka i dig fett etc…..

  Nu hoppas jag du tar detta rätt, det är bara en åsikt, precis som din. På samma sätt som du har åsikter om hur alla andra ska äta….

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym.

   Nej jag har inga barn. Men skulle jag ha så skulle dom få leva som mig utan socker gluten och stärkelse.Naturligtvis inte utan massa grönsaker som broccoli och blomkål vitkål och sånt men dom skulle inte få godis. Jag skulle inte lära dom. Jag skulle inte ens börja där. Kanske verkar extremt men det man inte vet finns har man inte ont av.

   Det finns ju barn ute i vårt samhälle som inte äter godis eller gluten eller stärkelse och dom lever och mår hur bra som helst. Det är ingen extremkost detta detta är så naturligt det går att komma. Vi behöver fett och protein och lite kolhydrater. Fett är inte farligt jo ihop med massa kolhydrater är det farligt men om man inte äter kolhydraterna så är det inte farligt. Utan nödvändigt. Min roomie lever som jag pga ibs mage samt sköldkörtelproblem och för henne så blev suget efter fett efter ett tag ett normalt beteende. För fett blir din största energikälla.
   Sen är vi alla olika och du verkar inte ha närga problem med dig vikt. Då behöver du inte leva på bara fett och protein. Men du behöver inte inte socker gluten och stärkelse. Så är det det är ingen som behöver. Men vi alla väljer själv men vi måste öppna ögonen för folksjukdomar som diabetes fetma ibs blir allt vanligare och ökar i en takt vi inte hinner och förstår varför. Men börjar vi kolla lite på innehållet i det vi köper så kanske det inte är så konstigt. Kolla på lätt yoghurten nästa gång vad den innehåller.

   //
   Thess

   Radera