tisdag 17 februari 2015

Lyssna på kroppen?!

Det är jag inte känd för att göra. Så även nu vilket är lite galet så jag borde lyssna mer på min kropp. Den mår tydligen inte så bra som jag ville att den skulle må. Det fick jag uppleva igår då gymmet var underbart att komma till men efter bara 30 minuter insåg jag att mitt hjärta slog så snabb så jag trodde jag sprungit ett snabbt lopp på bara några minuter så snabbt man bara kan. Men nej det hade jag inte. Jag värmde upp med 10 minuter på gå bandet i 6 km i timman i uppförsbacke 7 på skalan. Men det var inte det som fick upp min puls. Det var sen när jag körde ben.

Började med benspark då benpressen var upptagen. Körde 10x1 fot in fot rak och fot ut 20 kilo ett ben i taget. Jag lovar det var det värsta jag varit med om. Så jag sänkte till 15 kilo 10x2 samma in rak och ut fot. 10 på varje. Men dra mig baklänges vilken puls jag fick upp jag vila mellan varje set. Men det körde på. Sen vart det benpressen och ihop träna vader i den. 130 kilo på benen och 80 kilo på vaderna. Jag kände för att maxa så mycket det gick efter bensparken just för att få endorfinerna. Men jag lovar det vart ännu värre. Efter den övningen så var det bara att vila och försöka få ner pulsen igen och inte svimma. Just det lyssna på kroppen. Det är ju skratt retande. Men jag verkar inte fatta hur man gör när man ska lyssna på kroppen. Men jag körde lite ben till den där man drar ner benen motsats benspark. Sen var det bara att gå hem.

För jag mådde inte så gott som jag önskat jag hade inga endorfiner som rulla runt i kroppen utan mest skakig och kallsvettades. Ja inte fan var jag väl redo att träna än då och absolut inte tungt. Men som vanligt så lyssnar jag inte fören jag nästan faller. Helt otroligt att jag är så galet envis och vägrar vara "mesig" men hur mesigt är det att lyssna på kroppen. Det är ju inte så mesig det är ju ganska coolt att må bra. Inte ha ångest hit och dit så ingen träning idag. Men jag känner träningsvärk. Det gör mig lycklig. då var den inte helt meningslös träningen igår. Men jag måste verkligen lyssna nu på min kropp.

Var ju hos psykologen idag och hon sa lika dant att jag måste lyssna och testa mig fram till vad jag orkar och inte okar. jobbade ju med mina projekt lite förra veckan och drog iväg lite mail och fixa lite saker så två dagar onsdag och torsdag. Sen låg jag i tre dagar. Kom inte ut ur mitt rum fören söndag kväll. Kolla film och bara inte orka göra något mer. Att få en sån baksmäll är skitjobbigt då jag är en tjej som inte är sjuk utan jobbar ändå. Jag är glad med massa energi att sprida men det var stopp efter två små dagar var av timmar kanske max 4 per dag effektiv jobbande med mina intressen. Sånt som gör mig lycklig. Det var väl lite då jag börja inse att jag nog inte mår så bra ändå att jag inte är riktigt där än att börja jobba. Jag ska nog bara helt enkelt försöka att bli frisk innan jag gör så mycket mer.

Jag längtar verkligen till den dagen jag orkar jobba 100% igen och hänga på gymmet och må underbart bra. Det längtar jag till och för att komma dit så måste jag lyssna på den där kroppen. Så nu blir det vila av som gäller. För jag vill bli frisk nu. Fast orkar man så gör man ju saker. Men när kroppen säger vila så ska jag göra det. Jag ska även inte känna ångest över att jag vilar utan faktiskt göra det för att jag ska orka bli frisk på insidan. Orkar jag inte gå ut så gör jag inte det så är det. Lyssna lyssna lyssna på kroppen. Så nu blir det film och vila lite kanske är pigg i morgon och orkar sig ut då jag tyckte jag hörde sol och fint väder i morgon? Iallafall på förmiddagen. Så då får man passa på att ge sig ut och gå lite i solen. Älskar  ju solen så det finns ju inget bättre än en promenad i solen.

Men nu blir det att mysa ner sig och kolla lite film och vila lite med hopp om att det blir några timmar i natt. :)

Vi hörs imorgon!

Puss och kram på er!
Thess
2 kommentarer:

  1. Trots att det inte är "bra" att inte lyssna på sin kropp så är jag ändå sjukt impad över hur HÅRT du kör trots att du är helt svimfärdig, jag skulle behöva liiiite mer av de :P

    SvaraRadera
  2. Mm jag är lite "hopplös" där kan jag lova. Våga vägra ge upp. Fokus vilja inställning var det en vän en gång som lärde mig. Dock har jag tagit det till en annan nivå. ;)
    Tack Martina! :)

    Thess

    SvaraRadera