söndag 7 september 2014

Måndag i morgon.

Då var helgen över, måndag i morgon. De är nog den dagen som man ska ha bytt liv väldigt många gånger. Man ska börja banta, gå på gymmet, sluta röka och börja de där nya livet man drömt om. Nu säger inte jag att ingen lyckas. För de gör folk, dom som kan, dom som inte har ett beroende i grunden, för dom är de ju bara att sluta. Inte svårare än så, ta bort de ur livet som gör mig tjock och kan ge lungcancer. för dom är de inte lika svårt, dom bara tar bort de.

De finns även en grupp som bara läger av helt. Äter 2 skedar chokladmousse och sen är de bra? Dom har oftast inte ens något beroende. Dom kommer Aldrig att förstå vad jag går igenom, samtidigt som jag inte fattar Hur man bara kan ta två skedar?? Där blir de fel om man inte vet att man inte förstår varann, för den ena fattar ju inte den andra och ett missförstånd har skapats.

Det är ju lätt att döma, men om man inte vet vad som ligger i grunden så är de ju inte så konstigt att de kan bli konflikter och annat på alla facebook sidor. Alla är ju inte lika varann, vissa är beroende människor och vissa inte. Dom som inte är kommer aldrig förstå mig och jag kommer aldrig förstå dom. Bara där var de som om en stor sten lämna mitt hjärta, har alltid trott de varit något fel på mig, efter som de inte finns något stopp på mig när jag väl sätter igång med allt sött och gott.

Nu är de ju mer lchf varianter MEN de gör ju inte att man ska äta de jämt för de. Men som innan så så fanns de ju ingen hejd när jag väl satte igång. Chips med dipp, blåbärspaj med vaniljsås, glass med krossad choklad, nyponsoppa med glass och små biskvier i, vispad grädde med extra socker i till persikor i burk, smörgås med lätta så klart och pålägg ost i mikron, pommes frites, chips sa ja va, för de kunde jag ju lätt trycka två tre påsar om dagen om jag var ledig.

Nu kan jag känna mig allmänt nerstämd vissa dagar, jag vet inte riktigt varför. men har nog kommit fram till att de är på grund av just detta, mitt sug undermedvetet som sätter igång och jag nu mer vet att jag inte kommer äta de som jag åt innan, dessa tillfällen kan jag ibland falla dit och göra något sött, ( söta från sukrin naturligtvis) men de sätter igång sötsuget ännu mer. Vilket brukar sluta med att jag kan äta sött i flera dagar. vispad eller ovispad grädde med bär och sukrin. Baka orkar man inte på samma sätt. Köpa lchf saker finns ju inte än som tur är så de blir ju inte av, ( på lchfklubben kan man köpa coockis och lite annat men annars finns de typ inget) , kanske man tar lite choklad 80-100% kaffet och lite grädde och bär också.

Du som läser som inte är beroende kommer aldrig förstå mig men de finns inget stopp, eller jag de finns ju stopp, när de är slut. Men innan de så finns de inget stopp. De är som om någon tar över ens förstånd och beteende tills de är slut. De är helt sjukt, och inte tala om ångesten sen efter man kommer tillbaka till sig själv igen. Nu är de många som snackar karaktär, Jag har ingen karaktär alls när de kommer till saker jag kan äta. ( tål ju inte gluten socker och annat sånt längre) Men är de karaktär eller beroende?? Sen känner jag att de är "lättare" att stå i mot om man är mätt.

Ju mer fett jag äter ju mer mättare håller jag ju mig och ju mindre sugen är jag, men  för när man är mätt så är man inte så sugen på något. Så detta har räddat mig många gånger. Fett mättar så bra, så man slipper känna hunger och känna sig bottenlös.

Nu ska jag sova upp tidigt, utbildning med Samsung i morgon på morgonen min ledig dag.

Vi hörs i morgon igen!

Kram kram
Thess

4 kommentarer:

 1. Är också sockerberoende, förstår dig helt. Detta sug som är omöjligt att stoppa. LCHF är grejen men jag fastnar också i bär-grädde, mörk choklad. Oftast när man äter oregelbundet och för lite fett. Det är bara fortsätta nöta på och försöka vara medveten om vad som triggar igång en.

  Vi kämpar på!! GO GIRL!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du Marice. Ja jag vet så väl att jag inte är ensam någonstans. Precis Vi får kämpa på. De är lite konstigt med ju minde fett man äter ju mer sötsugen blir man. Hungrig=sötsugen.

   Tack igen!

   Kram
   Thess

   Radera
 2. Ett liv av hetsätning så jag förstår dig precis och jag är gammal nog att vara din mormor.En dag i taget, en timme i taget ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du lizzzie, de är nog ett löjligt stort mörker tal som lider av detta! Hemskt men sant!
   Kram på dig!
   Thess

   Radera