torsdag 28 augusti 2014

Hur ska jag göra??

Får väldigt ofta frågan, har du några tips på hur jag ska göra för att lyckas?
Mitt svar är alltid samma:
Vi är alla olika och har olika förutsättningar, men vissa saker är samma hos alla.
 
Du måste bestämma dig för att verkligen vilja gå ner i vikt, börja träna eller någon annan förändring i livet. 

 Har du nu tagit beslutet att byta livsstil till lchfkost då finns de tusen och åter tusen med böcker och ja gud vet allt olika typer av lchf tex fakir, strikt normal liberal, vilken ska du då välja??

Där kommer hemligheten man måste testa sig fram till vad som är bäst för sig, de finns inga rätt och fel. Vissa behöver mer kolhydrater vissa mindre, men de är väldigt individuellt så testa dig fram. Sen glöm inte att njuta av maten och hur galet bra man mår!


Lchfkost i sig är ju precis som vad namnet är Low carb high fat, alltså lite kolhydrater mycket fett, inte massa protein (om du bygger muskler då kan man öka proteinet inte annars)
Lunch för mig blir en köttbit och 50g smör och 50g beasås köttet kanske är mellan 150-200g om man orkar lite broccoli eller blomkål men oftast bara protein och fett för det är där min kropp mår bäst! Men de betyder inte att din gör de! Vi är olika och kräver olika!

Så de finns inga rätt och fel, man måste hitta sin egen väg och balans till framgång, detta är inte lätt men när man väl hittar sin balans och mår som en prinsessa/prins så är de värt de! Sen behöver inte lchfkost endast ätas för att gå ner i vikt, man mår ju bra också. Men har man inte vikt problem så är ju inte de hela världen om man får i sig kolhydrater i större mängd någon gång men ingen mår speciellt bra av kolhydrater egentligen, speciellt  inte socker eller gluten. Struntar men i dom så kan man komma långt.


Vi hörs senare!
Kram på er!
Thess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar